iTwin leest iPhone-gegevens uit op Windows-computers

iTwin is een Windows-applicatie waarmee je een iTunes-backup van je iPhone kunt inlezen.

itwinWindows-gebruikers kunnen een nieuwe tool downloaden, waarmee je de gegevens van je iPhone op de desktop kunt uitlezen. De naam van deze tool is iTwin en het is gratis te installeren. Net als iPhoneManager, iXfer en iFunBox kun je de inhoud van je iPhone-backup inlezen. Het bijzondere is dat je geen jailbreak hoeft uit te voeren.

Een andere bijzonderheid is dat de ontwikkelaar veel aandacht aan de vormgeving heeft besteed: je krijgt geen lelijk logbestand te zien, maar de gegevens worden zoveel mogelijk getoond zoals je dat op de iPhone gewend bent.


iTwin is een hobbyproject van een Duitse ontwikkelaar (vandaar de Duitstalige screenshots), die gefascineerd raakte door de iPhone en iPod touch en besloot om de interne databases van deze apparaten eens wat nader te bestuderen.

iTwin is met name bedoeld om je SMS-berichten, afspraken in de agenda en contactpersonen te tonen. Ook de verjaardagen van contactpersonen zijn in een lijstje te raadplegen. Het uitlezen van de interne database kan op twee manieren: via Wi-Fi of door het backupbestand van iTunes te openen. Voor de eerste manier is een jailbreak nodig, voor de tweede manier niet.

Meer info: iTwin
Via: iPhone-ticker

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.