Toegangsscherm ook in iOS 7.0.2 te omzeilen

Een nieuwe bug in iOS 7.0.2 zorgt dat je vanaf het ontgrendelscherm toch kunt bellen. Dit werkt via Siri vanaf het lockscreen en geeft alleen toegang tot telefoonfuncties.

lockscreen-omzeilen-ios-702Apple bracht afgelopen week iOS 7.0.2 uit om een probleem met het ontgrendelscherm op te lossen. Het bleek mogelijk om telefoontjes naar willekeurige nummers te plegen, ook als je de pincode van het toestel niet wist. Met iOS 7.0.2 zou dat moeten zijn opgelost. Maar in een nieuw verschenen video wordt gedemonstreerd hoe je nu op een andere manier het lockscreen kan omzeilen, al vergt het wel een aantal stappen die je niet per ongeluk uitvoert. Je hebt er bovendien twee iPhones voor nodig.


Om het ontgrendelscherm te omzeilen moet je een aantal handelingen in de juiste volgorde uitvoeren. De eerste stap is om een telefoongesprek met Siri te starten, waarna je de optie FaceTime kiest. Zodra FaceTime in beeld komt zet je de iPhone in slaapstand, om hem vervolgens weer in te schakelen. Daarna pak je de andere telefoon om het FaceTime-gesprek op te nemen en weer op te hangen. Vervolgens zou je toegang moeten hebben tot de telefoonapp.

Dat is overigens het enige, want een dief kan niet door andere apps bladeren. Hij of zij kan alleen op jouw kosten telefoneren. De truc is ook vrij gemakkelijk onschadelijk te maken: je moet toegang tot Siri vanaf het lockscreen uitschakelen. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Codeslot > Siri. Bij onze iPhones stond deze optie al standaard uitgeschakeld.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2013 om 10:09
Onderwerpen
,
Categorie
Achtergrond

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 47 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.