Apple telt af naar tien miljard App Store-downloads

Apple is begonnen met het aftellen naar 10 miljard downloads in de App Store

Aftellen naar 10 miljard App Store-downloadsApple is vandaag begonnen met het aftellen naar de tienmiljardste download in de App Store. Rond dezelfde tijd vorig jaar maakte Apple-topman Steve Jobs bekend dat er drie miljard apps uit de App Store waren gedownload. Nu, ruim een jaar later, staat de teller bijna op tien miljard. Op de website van het bedrijf is sinds vanmiddag een countdown te vinden die de 9,7 miljard inmiddels al ruim heeft overschreden. Het zal waarschijnlijk een kwestie van dagen zijn voor de tienmiljardste download een feit is.

Wie de tienmiljardste applicatie downloadt maakt, evenals bij vorige mijlpalen, kans op een iTunes-cadeaubon ter waarde van $10.000. Deelname is ook mogelijk door een formulier in te vullen. De App Store telt momenteel meer dan 300.000 applicaties en de groei lijkt er voorlopig ook nog niet uit te zijn. Eerder deze maand opende Apple zelfs de Mac App Store, een variant speciaal voor de Mac, waarbij Apple in één dag meer dan een miljoen downloads registreerde.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.