Handyscope: een doktersinstrument voor de iPhone

Met de Handyscope verander je je iPhone in een dermatoscoop, waarmee je de huid kunt controleren.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

HandyscopeSoms komen er iPhone-toepassingen op de markt waarbij je je eerst een tijdje afvraagt wat het is. Als je daar achter bent komt de volgende vraag op: waarom zou je dit met een iPhone willen doen? Een mooi voorbeeld is de Handyscope van Fotofinder, een accessoire en een app die je iPhone samen veranderen in een dermatoscoop.

Een dermatoscoop? Dat is een apparaatje waarmee je de huid kunt bekijken en zo onder meer huidkanker kunt opsporen. Een doktersinstrument dat nu dus beschikbaar is voor de iPhone. Er zijn twee versies ontwikkeld: één voor de iPhone 4 en één voor de iPhone 3GS. Beide kosten ze €1160,20 en de bijbehorende app kost €9,99.

De Handyscope heeft een camera met een lens die het beeld twintig keer vergroot. Terwijl je met de lens over de huid gaat, wordt het beeld weergegeven op het scherm. Vervolgens kun je een foto maken en deze opslaan onder een patiëntnaam. Een meethulp is aanwezig om bijvoorbeeld de grootte van een donker plek op te meten. Doktoren kunnen de foto’s eventueel vanuit de applicatie opsturen naar specialisten, voor advies.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer informatie: Handyscope

Via: Engadget

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.