Volgende greenpois0n ondersteunt geanimeerde bootlogo’s (jailbreak)

De volgende versie van greenpois0n zal ook geanimeerde bootlogo's ondersteunen. De jailbreaktool zal gebruikt kunnen worden om alle iPhones, iPods touch, iPads en de Apple TV te jailbreaken op iOS 4.2.1.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Geanimeerd bootlogoVandaag is bekend geworden dat de volgende versie van greenpois0n (RC5) ondersteuning zal bieden voor geanimeerde bootlogo’s. Eerder werd door het Chronic Dev Team al aangegeven dat de volgende versie van de jailbreaktool een verrassing zou bevatten, maar deze verrassing is nu dus in de vorm van een Youtube-video onthuld. In eerste instantie zal de in de video gebruikte animatie beschikbaar worden gesteld via Cydia, maar op termijn zal ook de broncode worden vrijgegeven zodat gebruikers en ontwikkelaars met hun eigen geanimeerde bootlogo’s aan de slag kunnen. De jailbreaktool greenpois0n zal gebruikt kunnen worden om de diverse generaties iPhones, iPods touch, iPads en de 2e generatie Apple TV te jailbreaken op iOS 4.2.1.


Volgens pod2g heeft Apple de kwetsbaarheid in de kernel, waarvan gebruikt wordt gemaakt om de jailbreak untethered te maken, opgelost in iOS 4.3 en kan er daarom met man en macht aan de release van de jailbreaktool worden gewerkt. In de onderstaande video waarin het geanimeerde bootlogo wordt getoond, wordt gebruikt gemaakt van een aangepaste ramdisk om de code voor het geanimeerde logo te injecteren. Het zal dus niet zo zijn dat de opstartprocedure van een met greenpois0n gejailbreakt toestel even lang zal duren als dat de video duurt. Het geanimeerde logo is rond 1:50 in de video te zien en is (naast het Apple logo) gebaseerd op het logo van greenpois0n.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.