Chopper 2 Wireless Controller voor iPhone gelanceerd

Chopper 2 is voortaan ook via een Wireless Controller te bedienen vanaf je iPhone of iPad. De ontwikkelaar heeft een gratis controller-app uitgebracht.

shopper 2 macOntwikkelaar Majic Jungle Software heeft de app Chopper 2 Wireless Controller uitgebracht. Het gaat om een universele app voor iPhone en iPad, waarmee je een helicoptergame op de Mac kunt bedienen en is bedoeld als aanvulling op Chopper 2 voor de Mac. Het idee is dat je iOS-apparaat een externe controller voor de game wordt. Je kunt de game dan op een groter scherm spelen en alle deelnemers hebben een eigen controller in handen. Krijg je vrienden met een iPhone op bezoek, dan kunnen zij de app ook gratis downloaden zodat je samen kunt spelen.


Je houdt de iPhone in liggende weergave vast en kantelt daarna de iPhone om de hoogte van de helicopter bij te sturen. Door links en rechts te kantelen kun je de helicopter sturen. Er zijn ook touchscreen-knoppen met de gebruikelijke joystick-functies, zoals het laten vallen van bommen. Je kunt overal op het scherm tappen om een machinegeweer af te schieten.

De Wireless Controller is overigens niet alleen geschikt voor de Mac-versie van de game. Je kunt de app ook gebruiken als je een iPad als groot scherm wilt gebruiken, zoals op de foto hieronder is te zien. Eén persoon moet dan beschikken over de iOS-versie van Chopper 2 en de overige spelers installeren de gratis app.

chopper 2 ipadHeb je geen Mac of iPad, dan kun je Chopper 2 ook op een derde manier op een groot scherm spelen: de iOS-app ondersteunt het aansluiten op externe schermen, zoals HDTV’s en grote computerschermen. Je sluit de iPhone daarbij via een Apple-componentkabel of via een dockconnector-naar-VGA-adapter aan op het scherm. De hier besproken Wireless Controller-app komt er dan niet meer aan te pas; je hebt voldoende aan de iPhone-game zelf.

Downloaden: Chopper 2 Wireless Controller (gratis)
Ook benodigd: Chopper 2 for Mac (€2,39)
Of kies voor: Chopper 2 voor iPhone en iPad (€0,79)

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 februari 2011 om 13:08
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Chopper 2 Wireless Controller voor iPhone gelanceerd

Chopper 2 is voortaan ook via een Wireless Controller te bedienen vanaf je iPhone of iPad. De ontwikkelaar heeft een gratis controller-app uitgebracht.

shopper 2 macOntwikkelaar Majic Jungle Software heeft de app Chopper 2 Wireless Controller uitgebracht. Het gaat om een universele app voor iPhone en iPad, waarmee je een helicoptergame op de Mac kunt bedienen en is bedoeld als aanvulling op Chopper 2 voor de Mac. Het idee is dat je iOS-apparaat een externe controller voor de game wordt. Je kunt de game dan op een groter scherm spelen en alle deelnemers hebben een eigen controller in handen. Krijg je vrienden met een iPhone of iPod touch op bezoek, dan kunnen zij de app ook gratis downloaden zodat je samen kunt spelen.
(meer…)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.