Animate: zelf bootlogo’s maken voor je iPhone, iPod of iPad (jailbreak)

Dankzij Animate is het nu mogelijk om zelf bootlogo’s voor je toestel te maken. Animate is geschikt voor gebruik met greenpois0n en redsn0w (met uitzondering van Monte) op iOS 4.2.1.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Apple bootlogoVorige week kon je al lezen dat de greenpois0n jailbreak ook geanimeerde bootlogo’s ondersteunt, maar dankzij Animate is het nu ook mogelijk om zelf bootlogo’s voor je toestel te maken. De bootlogo animatie bestaat uit een serie PNG-bestanden die met een snelheid van circa 5 frames per seconde getoond worden. De geanimeerde bootlogo’s zijn alleen beschikbaar voor met greenpois0n of redsn0w gejailbreakte iPhones, iPods touch en iPads op iOS 4.2.1. Toestellen die gejailbreakt zijn met behulp van de Monte-jailbreak via redsn0w worden niet ondersteund.

greenpois0n RC5 jailbreak

Hoewel de term bootlogo breed gebruikt wordt om de functionaliteit te beschrijven, benadrukt de hacker pod2g dat het technisch gezien om een iOS startup logo gaat (gezien het moment dat er wordt ingegrepen om het geanimeerde logo te tonen). De ontwikkelaar Jay Walker heeft een korte uitleg gegeven met betrekking tot het gebruik van Animate. Zo zal een animatie altijd eerst beginnen met het standaard Apple logo. Animaties die ook aan anderen aangeboden worden via Cydia moeten org.chronic-dev.animate als dependency hebben en in PNG-formaat worden opgeslagen in /Library/BootLogos/(animatieNaam)/ in de juiste volgorde genummerd van 0.png tot x.png. Je kunt ook de originele greenpois0n-animatie downloaden en deze in de directory /usr/bin/ plaatsen om deze in te schakelen (let er in dat geval op dat de permissie van het animate-bestand op 755 staat).

Animate is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss. Als je deze niet kunt vinden kun je zoeken naar Apple boot logo die Animate als dependency heeft. Na installatie van Animate zal er een nieuw onderdeel aan het menu Instellingen worden toegevoegd genaamd BootLogos.

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.