Overzicht: tien geanimeerde bootlogo’s voor iOS 4.2.1 (jailbreak)

In dit artikel leggen we je uit hoe je het (Apple of) greenpois0n bootlogo kunt verwijderen of vervangen met één van tien besproken alternatieven.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

greenpois0n bootlogoSinds iets meer dan een week is het dankzij greenpois0n mogelijk om elk toestel untethered te jailbreaken op iOS 4.2.1. Eén van de functies van greenpois0n is dat het mogelijk is om het Apple-logo tijdens het laatste gedeelte van de opstartprocedure te vervangen met een geanimeerd bootlogo (ook wel iOS startup logo). Standaard heb je na het uitvoeren van de jailbreak met greenpois0n een geanimeerde versie van het greenpois0n-logo, maar in dit artikel leggen we je uit hoe je het greenpois0n-logo kunt verwijderen of vervangen met één van tien besproken alternatieven.

Het originele bootlogo van Apple herstellen

Apple bootlogoDe eenvoudigste manier om terug te keren naar het originele bootlogo na het uitvoeren van een jailbreak met greenpois0n, is door Apple boot logo uit de ModMyi repository te installeren. Na installatie ga je naar het menu Instellingen waar je de optie BootLogo zult vinden. Je kunt nu eenvoudig kiezen of je gebruik wilt maken van het logo van Apple of van greenpois0n. Mocht deze methode geen oplossing bieden, dan kun je ook handmatig (bijvoorbeeld met behulp van iPhoneFolders, DiskAid of iFile) in de map /usr/bin/ het bestand animate hernoemen of verwijderen.

Tien alternatieven voor het Apple en greenpois0n-logo

In de paar dagen sinds het mogelijk is om zelf geanimeerde bootlogo’s te maken, zijn er allerlei alternatieven voor het standaard Apple-logo en het geanimeerde greenpois0n-logo verschenen. In de categorie games kun je bijvoorbeeld kiezen voor Mario BootLogo (ModMyi), waarbij Mario tegen een vraagtekenblok aan springt, waar vervolgens het Apple-logo uit tevoorschijn komt. Om nog iets verder terug te gaan in de gamehistorie kun je ook kiezen voor Pong ‘n Boot (BigBoss) voor een geanimeerd bootlogo in de stijl van Pong (geschikt voor het retina-scherm). Heb je liever een recent gameicoon als bootlogo? Misschien is het Doodle Jump Boot Logo (BigBoss) dat verandert in het karakter van Doodle Jump dan iets voor jou.

Het geanimeerde doodshoofd van greenpois0n kun je ook vervangen door een 8-bit versie die specifiek bedoeld is voor het retina-scherm in de vorm van 8-Bit Skull Bootlogo HD (ModMyi). Wil je liever laten weten hoe je over de concurrerende mobiele ecosystemen denkt, dan is dat ook mogelijk als je een hater bent van Android of juist een fan van Windows. Voor de Android-haters is er Piss on Droid BootLogo (ModMyi) die vrij expliciet duidelijk maakt hoe je over dat besturingssysteem denkt. Fans van Windows kunnen gebruik maken van Windows 7 BootLogo (BigBoss), waarmee een door Windows 7 geïnspireerd bootlogo wordt getoond. Je kunt nog een stapje verdergaan met Windows Shattering Apple BootLogo (BigBoss), waarbij het Apple logo uit elkaar spat om vervolgens het Windows logo te tonen.

Voor de fans van het concurrerende iPhone Dev Team is er het bekende Pwnage of ook wel PwnApple logo in de vorm van com.modmyi.pwnapplebootlogo (ModMyi). Een variant op de hierboven al genoemde Windows-versie is Shattering Apple BootLogo (BigBoss), waarmee je tijdens het opstarten nog even stil kunt staan bij de (vermoedelijk uitgelekte) SHAtter-exploit die het Apple-logo uit elkaar doet spatten. Voor de echte hardcore jailbreakers is er Verbose BootLogo (BigBoss), waarbij het lijkt alsof je toestel in de verbose-modus opstart (zoals ook te zien is tijdens het uitvoeren van de jailbreak).

Retro Apple Boot LogoTot slot is er nog Retro Apple Boot Logo (ModMyi) waarmee je jouw toestel een vleugje retro mee kunt geven, met referentie naar de beroemde Think Different-reclames van Apple die werden uitgezonden rond de millenniumwisseling.

Geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan met bootlogo’s? Je kunt deze in de vorm van genummerde PNG-bestanden (van 0.PNG tot x.PNG) in de map /Library/BootLogos/(animatieNaam)/ plaatsen om zelf een geanimeerd bootlogo te realiseren met een snelheid van 5 frames per seconde.

Na installatie van één van de genoemde bootlogo’s kun je deze inschakelen via het onderdeel BootLogo in het menu Instellingen. Daarnaast is het aan te raden om je toestel te rebooten.

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.