Batterij sneller leeg onder iOS 4.3 door Ping-functie

De nieuwe Ping-functie in de iPod-applicatie op de iPhone blijkt een vervelende bijwerking te hebben: je batterij is veel sneller leeg, zo merkte een bezoeker van iPhoneclub.

ping knoppen ipodMet de komst van iOS 4.3 heeft Apple ook een nieuwe functie in de iPod-app toegevoegd: ondersteuning voor Ping, Apple’s sociale netwerk voor muziek. Met een duimpje kun je aangeven dat je het nummer waardeert. Ook kun je commentaar geven op een nummer. Bij het afspelen van een iTunes-nummer tap je op het scherm om de twee extra knoppen te zien: een duimpje omhoog en een praatballon. Er zit echter ook een nadeel aan de nieuw toegevoegde Ping-functie: het blijkt dat je batterij er sneller door leegraakt. Dat blijkt uit ervaringen op het iPhoneclub-forum.


De nieuwe Ping-functie blijft steeds op de achtergrond draaien en blijkt aardig wat batterijduur te kosten. Je kunt Ping uitzetten via Instellingen > Algemeen > Beperkingen. Standaard staan de beperkingen uitgeschakeld, dus je zult een viercijferige pincode moeten bedenken om de Beperkingen in te schakelen. Vervolgens kun je Ping uitzetten. Voor iPhoneclub-forumbezoeker Vanstra was het probleem daarmee opgelost.

ping ipodPing is alleen zichtbaar bij nummers die je via de iTunes Store hebt gekocht. Ook moet je (uiteraard) een account bij Ping hebben aangemaakt. Zie je de nieuwe Ping-knoppen niet? Zorg dan dat je in iTunes op de desktop Ping hebt ingeschakeld en controleer in de iTunes-app op de iPhone of de functie daar werkt.

Reacties: 53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.