‘T-Mobile komt met betaalde dienst voor persoonlijke hotspot-functie’

Volgens Telecompaper komt T-Mobile binnenkort met een betaalde dienst voor iPhone-gebruikers die gebruik willen maken van de nieuwe persoonlijke hotspot-functie in iOS 4.3

Persoonlijke hotspotT-Mobile komt binnenkort met een betaalde dienst voor iPhone-gebruikers, die gebruik willen maken van de nieuwe persoonlijke hotspot-functie in iOS 4.3. Dat meldt Telecompaper. Momenteel kan slechts 6% de functie gebruiken, zo blijkt uit een poll onder onze lezers. Eerder vandaag kon je op iPhoneclub lezen dat T-Mobile eind deze week meer informatie zal geven over het gebruik van de functie in combinatie met T-Mobile-abonnementen.


Volgens Telecompaper is de komst van de dienst bevestigd door een woordvoerder van T-Mobile. Het zou gaan om een “aparte dienst”, maar over de kosten hiervan wordt nog niet gesproken. Tethering, de mobiele dataverbinding gebruiken om te surfen op bijvoorbeeld je laptop, is momenteel niet toegestaan bij T-Mobile. Dat geldt zowel voor de gewone telefonie-abonnementen als voor de speciale laptop-abonnementen.

In iOS 4.3 heeft Apple de functie persoonlijke hotspot geïntroduceerd, waarmee je nu ook via Wi-Fi je mobiele dataverbinding kunt delen. Bij de gewone tetheringfunctie kon dat alleen via Bluetooth of USB. In Nederland biedt alleen Vodafone op dit moment een mogelijkheid om tegen betaling van tethering gebruik te kunnen maken, KPN staat de functionaliteit op een smartphone niet toe.

Tipgever: Bart

Reacties: 118 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.