Google brengt iPhone-applicatie Google TV Remote uit (VS)

Google heeft de iPhone-applicatie Google TV Remote uitgebracht. Met Google TV kun je je slimme televisie op afstand bedienen vanaf je iPhone, zoals zappen tussen kanalen en je digitale videorecorder aansturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

google-tv-remoteVoor de (kleine) groep iPhoneclub-lezers die al een Google TV thuis hebben staan, is er nu een nieuw speeltje. Google heeft de nieuwe app Google TV Remote voor de iPhone uitgebracht. Daarmee kun je je Google TV op afstand bedienen vanaf je iPhone, iPod touch of iPad. De app is vooral geschikt als je van veel knopjes houdt, want de interface is volgepropt met alles wat je tijdens het tv-kijken nodig hebt. Handig is dat er meerdere Google TV Remotes in één huishouden gebruik kunnen worden, zodat er geen gevecht meer over de afstandsbediening is. Iedereen met een iOS-apparaat of Android-toestel kan de televisie bedienen. De app ondersteunt ook Voice Search, zodat je naar programma’s kunt zoeken met je stem.


Er is wel een verschil met de Android-versie: daarmee kun je webpagina’s vanaf je telefoon naar je televisietoestel sturen, maar dat is bij de iPhone-versie niet mogelijk. Met de iPhone kun je wel gebruikelijke functies uitvoeren., zoals toegang tot de DVR-functie (digitale videorecorder) of het zappen tussen tv-kanalen. Omdat je scherm verlicht is, kun je beter de knoppen zien dan op een gewone afstandsbediening.

Google TV is een slim tv-platform waarbij je televisie is verbonden met internet. Google heeft het samen met Intel, Sony en Logitech ontwikkeld. Het draait op Android en is voorzien van een Chrome-browser. De eerste apparaten zijn op de markt gebracht door Sony en Logitech. In Nederland zul je Google TV nog niet in de winkel aantreffen omdat het nog niet officieel is gelanceerd (en nog niet officieel wordt ondersteund).

Downloaden: Google TV Remote
Meer weten: Google TV Blog

Onderstaand filmpje laat (bij gebrek aan iets beters) zien hoe de Android-versie van de app werkt:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.