Hardlopen met je iPhone: RunKeeper of Path Tracker?

RunKeeper or Path Tracker? Met beide applicaties kun je de afgelegde afstand en route vastleggen tijdens het hardlopen. De applicaties verschillen een factor 10 in prijs en zijn qua functionaliteit ook heel verschillend.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Path TrackerWe hebben er al eens eerder over geschreven: RunKeeper, een applicatie waarmee je hardloopgegevens kunt vastleggen. De applicatie meet de lengte van je hardlooptocht, de afgelegde afstand en snelheid. Alle gegevens kun je loggen op de website runkeeper.com en je kunt de afgelegde route ook op de kaart laten tonen. Eigen was dat de reden dat we er al eerder over hebben geschreven, maar toen wisten we nog niet dat er een veel goedkopere applicatie beschikbaar zou komen, die hetzelfde doet: Path Tracker.


Met beide applicaties heb je geen GPS-apparaat meer nodig om je hardlooprondjes vast te leggen. Gaat het je alleen om het vastleggen van de afgelegde route, dan is PathTracker (€0,79) eigenlijk net zo bruikbaar en veel goedkoper. Bij Path Tracker kun je binnenkort de afgelegde route als KML- en GPX-bestand exporteren en daarna op de desktop bekijken. Path Tracker is bovendien beschikbaar in het Nederlands.

RunKeeperRunKeeper is misschien wat professioneler van insteek maar tienmaal zo duur: €7,99. Het accent ligt bij deze applicatie meer op het hardlopen zelf, het bijhouden van statistieken en het vergelijken van trainingsrondjes. De afgelegde route kun je niet meteen op de kaart op de iPhone bekijken; dat kan alleen als je je statistieken naar de website exporteert.

Welke van de twee je koopt is vooral afhankelijk van je budget en van je wensen: wil je voor weinig geld meteen een kaartje bekijken en hou je zelf een logboek bij in een notitie-applicatie, dan is Path Tracker prima te gebruiken. Wil je best wat meer uitgeven voor een applicatie die de logboeken automatisch bijhoudt en vind je routekaartjes niet zo belangrijk, dan is RunKeeper je eerste keuze.

Installeren: RunKeeper ($9,99 / €7,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Blijkbaar zitten veel gebruikers op zo’n hardloopapplicatie te wachten, want we kregen tips van Wouter, Laurens en Erik toegestuurd. Bedankt daarvoor!

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.