DataCase gaat eindelijk de concurrentie aan met FileMagnet, Files en MobileFinder

DataCase van Veiosoft is nu beschikbaar in de App Store. Met het programma kun je vanaf de desktop toegang krijgen tot bestanden op je iPhone en vanaf je iPhone toegang krijgen tot bestanden op je desktop.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

DataCaseEr is al een tijdje naar uitgekeken: DataCase, een applicatie waarmee je van je iPhone of iPod touch een draadloze harddisk maakt. De applicatie doet tegelijk dienst als bestandsviewer waarmee je vanaf je iPhone naar bestanden op de desktop kunt kijken. DataCase werkt met elke computer die een verbinding met een draadloos netwerk heeft; je hoeft er geen extra software voor te installeren. Je kunt bestanden doorbladeren, bekijken, uploaden en downloaden via Finder op de Mac dankzij AFP. Op een Windows-computer doe je hetzelfde vanuit de Verkenner. Ook is het mogelijk om via het FTP-protocol bestanden naar je iPhone of iPod touch weg te schrijven.


De data kunnen in verschillende volumes worden bewaard, die je apart kunt bereiken. Voor elk volume kun je de lees- en schrijfrechten instellen en je kunt ze zelfs onzichtbaar maken voor anderen. De verbinding werkt in twee richtingen: je kunt ook vanaf de iPhone je bestanden bekijken. Daarbij worden Office-bestanden, PDF, txt, afbeeldingen, html, audio en video ondersteund, maar dat betekent niet dat je vanaf je iPhone je complete video-collectie kunt bekijken. Alleen de bestanden die de iPhone zelf ondersteund kunnen afgespeeld worden.

Intussen zijn er al meer applicaties die hetzelfde kunnen: MobileFinder (€1,59), FileMagnet (€3,99) en Files (€5,99). Over FileMagnet en Files hebben we al eens eerder geschreven.

Installeren: DataCase (€5,49)
Een tip van Chris en Johannes, bedankt!

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.