Unpleasant Horse: alternatieve game van Bejeweled-uitgever PopCap

Unpleasant Horse wordt het eerste spel voor de iPhone en iPod Touch van de alternatieve tak van PopCap Games. Die heeft de naam 4th & Battery en zal zich meer toeleggen op rare en volwassen spellen.

Unpleasant HorsePopCap is de uitgever achter veel bekende casual spellen als Zuma, Peggle en Bejeweled 2. De laatste is maar niet uit de top 50 best verkochte iPhone-apps in Nederland te verdrijven. “PopCap staat bekend om de gepolijste, hoge kwaliteit afwerking van games en dat is geweldig,” zegt vice-voorzitter Ed Allard, “maar het proces van een game maken duurt daarom zolang, dat we onze creativiteit niet kwijtraakten.” De oplossing die PopCap daarvoor bedacht is de studio 4th & Battery en die komen binnenkort met hun eerste game voor de iPhone en iPod Touch: Unpleasant Horse.

“De studio 4th & Battery moet een excuus worden om erg rare ideeën uit te voeren, zodat onze ontwikkelaars weer wat speel- en ademruimte krijgen.” Allard neemt geen blad voor de mond en al die uitspraken bij elkaar kun je veronderstellen dat kwaliteit misschien niet zo’n issue zal zijn bij de alternatieve PopCap-games. Gelukkig zal de eerste proefballon, Unpleasant Horse, later deze maand gratis te downloaden zijn in de App Store.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Unpleasant Horse wordt gericht op een volwassen publiek. Je speelt een duister gevleugeld paard dat op andere ‘minder duistere’ gevleugelde paarden moet springen. Je ontvangt bonuspunten als zo’n creatuur in een, jawel, vleesverwerker valt. Bovendien kun je vogels vernietigen in het spel en dat zal veel lezers van iPhoneclub als muziek in de oren klinken. Eind april moet het spel in de App Store staan.

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.