iBooks kan nu ePub-bestanden meteen openen

ibooks-iphoneDe boekenapplicatie iBooks van Apple is in Nederland nog niet echt populair. Dat komt ongetwijfeld omdat er een jaar na de lancering van de iBooks nog steeds geen actuele Nederlandse boeken te krijgen zijn. Maar wie de app toch gebruikt om bijvoorbeeld eigen ePub-boeken te lezen, krijgt het vanaf nu een stuk makkelijker. Je kunt ePub-bestanden nu direct openen in iOS. Voorheen moest je de ePub-bestanden in iTunes slepen en daarna via een USB-kabel synchroniseren. Dat hoeft niet meer. Je kunt ook jezelf een ePub-bestand via e-mail sturen en daarna de bijlage in iBooks importeren.

epub openenOok kun je al je boeken op Dropbox zetten en daarna vanuit de Dropbox-app op je iPhone kiezen welke boeken je wilt lezen. Het handige daarvan is dat de app niet meer gevuld hoeft te zijn met tientallen e-books. Je haalt een boek pas op uit Dropbox, wanneer je het wilt lezen. Ook handig: je kunt op een linkje naar een .epub-bestand in Safari klikken en daarna meteen het bestand openen in iBooks.

iBooks werkt met onbeveiligde ePub- en PDF-bestanden en met de boeken die je in Apple’s eigen boekenwinkel koopt (dat zijn ePub-bestanden met beveiliging, die de app wel aankan).

Downloaden: iBooks (gratis)

Categorie(ën): Boeken (App Store)
Tag(s): , ,

10 reacties op “iBooks kan nu ePub-bestanden meteen openen”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Toch jammer dat je geen beveiligde ePub boeken kunt openen… als je een ebook koopt van bol.com bijvoorbeeld moet je eerst de beveiliging eraf halen met een ander programma.

 • @Dana, ja inderdaad. Weet er iemand een goed programma voor de Mac die deze beveiliging er af kan halen?

 • Inderdaad handig dat je EPUBS rechtstreeks kunt openen in iBooks, maar zeker niet nieuw. Het kan al sinds de update die op 16 december 2010 beschikbaar kwam.

 • Maar na openen staan ze dus niet in de ‘boekenkast’ van iBooks? Dat haal ik uit:

  Het handige daarvan is dat de app niet meer gevuld hoeft te zijn met tientallen e-books. Je haalt een boek pas op uit Dropbox, wanneer je het wilt lezen.

  Ik bedoel, na een tijdje komt-ie dan toch wel vol te staan? (En wat boeit dat :D Netjes sorteren en je hebt altijd een bibliotheek bij de hand)

 • @sNicker: Jawel, ze komen gewoon in de boekenkast van iBooks te staan en zijn dan ook offline te lezen. Maar als je ze in Dropbox hebt staan (en dan nemen ze nog geen plek in op je iPad), dan kun je ze van daaruit in iBooks zetten op het moment dat je wilt beginnen met lezen zonder dat je de iPad aan je computer / iTunes hoeft te hangen. Je hebt dan alleen maar een Wifi of 3G/mobiel netwerkverbinding nodig.

  Dat gaat dus een stuk sneller dan voorheen.

  Zo kun je boeken ook gemakkelijk verwijderen als je boekenplank te vol wordt zolang je een kopie via Dropbox beschikbaar hebt.

 • Ik zoek ook nog steeds een simpele manier om de Adobe beveiliging uit mijn boek van bol.com te slopen

  Vind de app van hun maar niets

 • @Patrick: Dan moet je Bluefire Reader eens proberen, die kan probleemloos overweg met de Adobe DRM die bol.com toepast.
  En als je dat ook niets vindt, dan kun je dit proberen (tenminste als je Windows gebruikt).

 • @Patrick:
  Ik gebruik veel Bluefire Reader, die kan direct beveiligde adobe bestanden lezen, als je ze vanuit je pc in de app zet. Directer dan dat weet ik op moment niet

 • Inderdaad Pierre, ik weet het ook al maanden :)
  Ik had geen idee dat zoveel mensen het nog niet door hadden!

 • Ik doe dit al heel lang. Boeken lezen doe ik altijd via iBooks, werkt het beste! Heel af en toe geruik ik nog Bluefire voor beveiligde boeken.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties