Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Animated GIFs maken met 3frames voor de iPhone

Met de nieuwe iPhone toepassing 3frames kan je eenvoudig animated gifs maken. Dat zijn kleine filmpjes zonder geluid, bestaande uit een paar shots die samen een beweging simuleren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

3frames screenshotMensen die vroeger op internetfora hebben rondgehangen, weten ongetwijfeld wat een animated GIF is. De bewegende afbeeldingen van forumgebruikers vliegen je er om de oren. Die afbeeldingen, een soort kleine filmpjes zonder geluid, zijn nu te maken en te bewerken op de iPhone met de nieuwe app 3frames. De applicatie schiet zelf filmpjes met korte pauzes tussen de shots om een typische, houterige animatie te krijgen. Het tempo van de animatie bepaal je zelf.


Op de website is een galerij te vinden van voorbeelden die met de 3frames app gemaakt zijn. Als je ernaar kunt kijken zonder hoofdpijn te krijgen, is goed te zien dat drie frames niet de limiet is en dat er ook langere animaties met de app geschoten kunnen worden. Gemaakte GIFs kunnen gedeeld worden via Twitter, Facebook en Tumblr, een bloggersplatform waarop de geanimeerde GIF tot cult is verheven en weer helemaal hip is.

3frames instellingen

Maar de populaire geanimeerde GIFs komen veelal van televisieprogramma’s en populaire YouTube-filmpjes. De in New York woonachtige ontwikkelaar Aaron Meyers hoopt dat er met zijn app meer eigen content in de wereld van de geanimeerde GIF wordt geslingerd, zoals opnames van vrienden en de makers zelf. Dat zegt hij tegen de New York Times.

Downloaden: 3frames (€2,39)

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.