MagicPlan: je huis opmeten met je iPhone-camera

MagicPlan is een app waarmee je je huis kunt opmeten, zonder zelf metingen te doen. Het werkt via de iPhone-camera.

floorplanMagicPlan is een nieuwe app waarmee je je huis kunt opmeten, door foto’s te maken met je iPhone 4 of vierde generatie iPod touch. Je hoeft niet zelf te tekenen, want MagicPlan doet het meeste werk voor je. Volgens de ontwikkelaar heb je binnen een paar minuten een plattegrond van je huis, zonder dat je een makelaar of architect erbij hoeft te halen. Dat klinkt op zich opmerkelijk, maar gelukkig raak je geen geld kwijt als het toch niet werkt. Deze vandaag gelanceerde app is namelijk gratis te downloaden.


Met MagicPlan hoef je niet te meten, niet te tekenen en geen meubels te verplaatsen. Kennis van huizenbouw is evenmin nodig. De interactieve plattegrond die je hebt gemaakt publiceer je op het web of exporteer je als pdf- of jpeg-bestand. Handig voor mensen die een huis willen huren en vooraf willen kijken of het aantal vierkante meters dat de huisbaas heeft beloofd, ook daadwerkelijk klopt. Je kunt de app ook gebruiken als je de badkamer wilt verbouwen en vooraf wilt weten hoeveel vierkante meter tegels je nodig hebt.

De app is gratis, maar toont wel een watermerk op de bestanden. Voor niet-commercieel gebruik mag je de app echter onbeperkt gebruiken. Let op dat je een iPhone 4 of vierde generatie iPod touch nodig hebt.

Op www.sensopia.com zijn demovideo’s te zien.

Downloaden: MagicPlan (gratis)

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.