Cartoontekeningen maken met ToonPAINT (tijdelijk gratis)

Met de app ToonPaint voor de iPhone en iPod Touch kan je foto's omtoveren tot tekeningen in zwart-wit. Daarna kan je ze zelf inkleuren of laten inkleuren met een in-app purchase.

ToonPaint voor iPhone en iPod Touch icoonIn het ‘tijdelijk gratis’ overzicht van zondag hadden we al een applicatie staan waarmee je foto’s omtovert tot een tekening. Net na het publiceren ervan kwam er echter nog een bij, zo tipten lezers Karin en Wesley ons. Het bleek een goede tip, want ToonPAINT is uitgebreider dan het gisteren beschreven aniQuoma. De applicatie heeft aan het einde van de vorige maand een volledige metamorfose ondergaan. Daarnaast claimt de ontwikkelaar dat de nieuwe versie sneller werkt en hogere resoluties ondersteunt. De app is alleen vandaag gratis.


Als een tekening is ingescand, wordt de kleur ervan ontnomen en kom je terecht in de eerste van twee processen. Hier kan de schets aangepast worden op de dikte van de schaduwen en penceel en de hoeveelheid grijs, zwart en randjes. Als je op ‘Done’ drukt komt de volgende fase en maakt de ‘Paint’ uit de naam zich waar: je kiest een kleur en kan met je vingertop als kwast de tekening inkleuren. Het aantal kleuren is nogal beperkt, maar dat kan je veranderen door het ‘Auto Color Pack’ als in-app purchase te kopen voor 79 eurocent. Die kleurt foto’s desgewenst voor je in. Foto’s kunnen natuurlijk op allerlei manieren, waaronder via e-mail, gedeeld worden.

Downloaden: ToonPAINT (tijdelijk gratis)

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.