Nieuwe weer-app Celsius zet temperatuur op homescreen

Celsuis is een nieuwe app van ITWC en biedt vernuftig de buitentemperatuur op het beginscherm van de iPhone of iPod Touch.

Celsius voor de iPhone, iPod Touch en iPad appCelsius is een nieuwe applicatie van de instantie International Travel Weather Calculator (ITWC), die eerder al Weather+ voor de iPhone en iPad uitbracht. Celsius is een universele app die na eenmalig downloaden op alle iOS-systemen is te gebruiken. De app ontbeert de visuele opsmuk van Weather+, maar biedt wel een ander handigheidje: Celsius toont de huidige temperatuur op het homescreen van de iPhone, in de rechterbovenhoek van het icoontje.


De temperatuur in het icoon wordt elk uur automatisch aangepast. Omdat de iPhone op die positie echter geen temperaturen in de min kan laten zien, ontvang je ter compensatie desgewenst een push-notificatie die aangeeft dat het vriest. Met de huidige temperaturen buiten zal het overigens wel weer even duren voordat het zover is.

De app toont verder de weersvoorspelling van de tien eerstvolgende dagen, alle vergezeld van een duidelijk symbool zoals een zonnetje of bewolkt. Daarachter staat de dag- en nachttemperatuur. Vouw een dagtemperatuur open en je ziet de UV-Index (zonkracht), de (maximale) windsnelheid en -richting, de kans op regen en de gevoelstemperatuur. Die laatste moet nog wel even aangepast worden trouwens, want staat nu nog in Fahrenheit in plaats van Celsius. Dat is wel te verklaren: in de Verenigde Staten wordt dezelfde app als Fahrenheit verkocht.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Onder een dagvoorspelling staan vier logo’s. Met één druk op een knop kan je de weersvoorspelling op Facebook of Twitter publiceren. De beide andere opties kun je aanschaffen via een in-app purchase van 79 eurocent. Met een van de logo’s zie je de temperatuurkaart en met de laatste de regenkaart. De kaarten zijn nogal snel geanimeerd en moeilijk te volgen met een interval van drie uur, maar je kunt ze pauzeren om ze beter te bekijken.

We zouden de temperatuurindicatie op het homescreen graag zien op Weather+. Het lijkt er nu op dat ITWC twee keer €79 cent wil verdienen om een andere functionaliteit aan te bieden, terwijl die waarschijnlijk best in één app te verwerken is.

Downloaden: Celsius (€0,79)

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.