Bol.com gaat mobiel afrekenen via Rabo Mobiel Bankieren

bol com betalenBol.com gaat een pilot starten, waarbij je straks mobiel kunt afrekenen. Tussen de honderd en duizend klanten van de Rabobank kunnen in het tweede kwartaal van 2011 meedoen met de proef. Wanneer ze een boek of ander product bij Bol.com kopen worden ze doorgestuurd naar de app van Rabobank Mobiel Bankieren. Het afrekenen vindt daarna plaats in de app. Het mobiele betaalproces is daarbij vergelijkbaar met het afrekenen via iDeal, wat mensen al gewend zijn.

Na het invoeren van een code heb je meteen afgerekend en krijg je de bestelling toegestuurd. Het doel van de pilot is om ervaring op te doen en te kijken in hoeverre de klanten er behoefte aan hebben. Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt op Mobile Convention Amsterdam, een conferentie in de Beurs van Berlage over mobiele toepassingen.

Het mobiel afrekenen komt naast de bestaande mogelijkheid om via acceptgiro te betalen. Online betalen via iDeal is al geaccepteerd en wordt als veilig ervaren. Bol.com wil nu op vergelijkbare wijze mobiel betalen introduceren. De webwinkel is de eerste die deelneemt aan de pilot van de Rabobank. In een later stadium is het de bedoeling om nog meer banken aan te sluiten.

Bol.com ontving vanmiddag op Mobile Convention Amsterdam ook de Mobile Integration Award, een prijs voor het bedrijf dat het medium mobiel in 2010 als beste in de organisatie heeft geïntegreerd. Bol.com is al actief op mobiel, onder andere met m.bol.com en apps voor digitaal lezen. De omzet via mobiele middelen zoals telefoon, tablet en iPad is met vele honderden procenten gegroeid. Inmiddels komt ruim 5% van het totale bezoek via deze kanalen binnen. Op de iPhone heeft Bol.com bijvoorbeeld de app Boekenbol geïntroduceerd. Ook is er een niet-officiële app Zoek & Scan bol.com waarmee je boeken, dvd’s en andere producten kunt ontdekken via een app.

Downloaden: Rabo Bankieren (gratis)

9 reacties op “Bol.com gaat mobiel afrekenen via Rabo Mobiel Bankieren”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Goed initiatief!

 • Eindelijk iemand die het initiatief neemt, wacht er al lang op. Zit overigens ook nog eens bij Rabobank :D

 • Hoe kun je je eigen daarvoor
  aanmelden?

 • Zou mooi zijn als’t veilig kan met een code en zonder gebruik te hoeven maken van de randomreader.

 • Nu alleen nog van ING naar de Rabo overstappen en klaar is Kees.. Super initiatief!

 • Is het van Apple toegestaan om te linken naar andere apps? Wat nou als je die app, waarnaar je doorgelinkt wordt, niet hebt? (zeker als die app meerdere pleuro’s kost is dat niet handig en een soort van koppelverkoop lijkt me)

 • @Maikel
  Kijk naar Shazam, die linkt muziek ook al door naar spotify ;)

 • @Kris:
  Ooo thanks, dat wist ik niet. Hij linkt idd direct naar Spotify. Na het verwijderen van Spotify stond deze optie niet meer in de lijst van Shazam. Apps weten dus van de aanwezigheid van andere apps.

 • Handig. Bestel nog al eens bij Bol.com en ik zit bij de Rabobank. Helemaal goed dus.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties