Lokaliseer vrienden op Koninginnedag met Oranjeplaats-app

Met Oranjeplaats kan je zien waar je vrienden (ongeveer) uithangen aan de hand van een radar. De iPhone-app werkt zelfs in de achtergrond dus hoef je de applicatie niet open te hebben staan om gevonden te worden door mensen die naar je op zoek zijn.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Oranjeplaats radar voor de iPhoneSoms hoeft een applicatie niet zoveel verschillende functies te bieden. Als de geleverde functie zelf maar staat als een huis. Met de Oranjeplaats-app van Marktplaats.nl voor de iPhone kun je op een radar zien waar je vrienden zijn op Koninginnedag (op de dag zelf, maar ook ervoor of erna). Je voegt vrienden toe die ingegaan zijn op je sms-uitnodiging en de applicatie ook hebben geïnstalleerd. Vervolgens wordt hun locatie via GPS gedeeld. De toepassing werkt zelfs op de achtergrond.


Zo kan je ook gevonden als de app inactief is. Natuurlijk verbruikt Oranjeplaats dan wel extra batterij. Als je niet gevonden wilt worden door vrienden of als de iPhone ook middernacht nog moet kunnen bellen, is het handig de applicatie uit te schakelen in de multitask-bar. Vanwege de nauwkeurigheid van de GPS-gegevens is de positiebepaling wat minder nauwkeurig in de binnenste cirkel van het radar trouwens, dus als je echt dichtbij elkaar bent, kun je beter gewoon om je heen kijken.

Oranjeplaats voor de iPhone gekke fotoEen extraatje heeft Oranjeplaats nog wel. Behalve de blauwe rondjes op de radar – dat zijn je vrienden – zullen er op Koninginnedag ook oranje rondjes verschijnen. Dat zijn promotieteams van Marktplaats die allerlei oranje artikelen zullen weggeven, aldus de heldere omschrijving binnenin de applicatie. Ook zijn er negen sjablonen waarmee je foto’s kan maken, zoals de haardracht van de Koningin Beatrix (in het oranje), een snor en een gigantische bril. Gemaakte foto’s worden opgeslagen in de standaard Camera Roll.

Het is niet helemaal bekend of de applicatie na Koninginnedag nog (lang) blijft werken. Weet daarom waar je aan begint. Als je de applicatie vergeet uit te zetten, kan geen vriend meer om je heen.

Downloaden: Oranjeplaats (gratis)

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.