Hardlopen: eerste screenshots Nike+ voor de iPhone

Er zijn voor het eerst screenshots opgedoken van een Nike+ applicatie voor de iPhone. Daarin is te zien hoe je hardloop-rondes kunt vastleggen, doelen kunt stellen en muziek kunt luisteren.

nike plus iphoneEen paar maanden terug schreven we dat de Nike+ Sportkit straks ook op de iPhone gebruikt zou kunnen worden. De eerste bewijzen zijn inmiddels gevonden door de Franse weblog iphon.fr. Op 10 juli ontdekte MacRumors al in de iPhone-instellingen van iTunes een tabblad Nike + iPod. Nu zijn er ook screenshots van de applicatie zelf. Daarin is te zien hoe je hardlooprondes kunt vastleggen, doelen kunt stellen en tijdens het joggen muziek kunt luisteren.


Nike+ is een toepassing voor hardlopers, waarbij je met een sensor in je schoenen je prestaties kunt vastleggen. Tijdens het lopen krijg je aanwijzingen via de iPod en kun je naar muziek luisteren. Thuisgekomen kopieer je de gegevens van de Nike+ naar de computer, zodat je de gegevens kunt analyseren en vergelijken met eerdere rondjes.

De iPhone-applicatie laat zien hoeveel workouts je gedaan hebt en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Ook de gemiddelde snelheid wordt getoond, je kunt doelen instellen (bijv. 60 km in 4 weken rennen of 8 workouts in 2 weken doen), het aantal verbrande calorieën bekijken en je bestemming op de kaart zien. Eén van de screenshots laat zien dat je tijdens het hardlopen gewoon muziek kunt luisteren.

Afgelegde prestaties   Muziek luisteren tijdens het rennen   Doelen stellen met Nike+ Sportskit   nike plus Google Map   Workouts in Nike Plus

De instellingen van de applicatie worden helaas niet getoond, dus het is onduidelijk of er qua GPS meer inzit dan alleen een pijltje op de kaart.

Via: iPhon.fr

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.