State of the ChronicIn een blogpost heeft het Chronic Dev Team een klein tipje van de sluier gelicht over hoe het staat met de jailbreak van de iPad 2, ondersteuning voor iOS 4.3.x voor de jailbreaktool greenpois0n en het opzetten van een winkel met producten met een greenpois0n logo. Vorige week gaf p0sixninja van het Chronic Dev Team aan dat een jailbreak van de iPad 2 volgens hem nog een kwestie van weken was, maar dit werd ontkend door MuscleNerd van het concurrerende iPhone Dev Team, die stelde dat een jailbreak van de iPad 2 ook nog maanden op zich zou kunnen laten wachten.

In de blogpost van het Chronic Dev Team wordt nu bevestigd dat het team het lid p0sixninja zal houden aan de planning waarbij een jailbreak van de iPad 2 binnen “weken” beschikbaar wordt gemaakt. De deadline dient deels als een motivatie voor p0sixninja, maar houdt ook verband met recente vorderingen met betrekking tot één van de laatste missende puzzelstukjes voor de jailbreak van de iPad 2:

I’m not going to get into extensive detail about this, but what I will say one of the missing puzzle pieces may have reared its head and cast a glance in our direction…

Omdat de focus van het Chronic Dev Team de afgelopen tijd op de iPad 2 lag, leek het erop dat er geen update van de jailbreaktool greenpois0n zou komen om iOS 4.3.x mee te jailbreaken. Het team heeft nu echter laten weten dat een update naar greenpois0n RC6.2 binnenkort alsnog zal volgen. De jailbreaktool zal vermoedelijk de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, originele iPad en 2e generatie Apple TV op iOS 4.3 tot en met iOS 4.3.3 ondersteunen.

De originele blogpost ‘State of the Chronic’ en meer informatie over de greenpois0n merchandise is te vinden op greenpois0n.com.
Lees meer over Jailbreak in ons dossier: Jailbreak.
Categorie(ën): Jailbreak - Tools

17 reacties op “Chronic Dev geeft update over iPad 2 en greenpois0n RC6 (jailbreak)”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Hoewel ik hoop dat het hele jailbreakproces gratis blijft, zou ik het wel kunnen begrijpen als er geld voor gevraagd zou gaan worden en zou ik ook wel bereid zijn er een kleine bijdrage voor te geven. Zeg 5 dollar.

 • @smrf: nou , ik denk dat ze dan veel mensen zullen kwijt geraken. Niet iedereen heeft een creditcard of dergelijke. Ik zou ook in staat zijn een klein bedrag te betalen, heb veel respect voor die mensen . Dat ze nog steeds willen verder doen na alle kritiek dat ze moeten op zich nemen … RESPECT !

 • Ik zal er wel overeen lezen want ik zie niks staan over betalen voor een jailbreak. Die wereld draait meer om respect dan om geld.. Maar er zijn natuurlijk veel mensen die verwend zijn en niet kunnen wachten en niet beseffen hoeveel tijd en moeite het kost om een ipad te kraken. Wanneer deze mensen gaan zeuren dat ze moeten opschieten snap ik dat het demotiverend werkt voor die jongens. Ik hoop zelf dat hj snel komt want ik mis het wel op mijn ipad maar ik zal er nooit over klagen wanneer het langer duurt..!

 • Die jailbreakers doen het gratis, maar kunnen verder werken aan de donaties. Als je op de greenpoison site kijkt, staat er onderin de site een knop met: donate
  Er zijn mensen die dat doen, zodat de jongens rustig door kunnen jailbreaken! iets waar is ze heel erg dankbaar voor ben!

 • Goed lezen hè! Een winkel met merchandise, dus bijv. T-shirts, mokken, stickers, weet ik veel, maar niet om de jailbreak tools te verkopen.

 • Ik hoop maar dat ze hun kruit niet verschieten door de iPad2 jailbreak, als die al komt, te vroeg uit te brengen.

  Dat klinkt misschien vreemd, maar Apple leert ook van de jailbreakers en ieder nieuw iDevice is moeilijker te jailbreaken dan de voorgaande modellen.

  Omdat nu wel duidelijk is dat de nieuwe iPhone veel hardware van de iPad2 zal overnemen, zal een iPad2 jailbreak ook op de nieuwe iPhone gaan werken, tenzij de jailbreak zó vroeg wordt uitgebracht, dat Apple tijd heeft om de nieuwe iPhone hiertegen te beveiligen.

  En in de praktijk kan dat dan wel eens betekenen dat het érg lang gaat duren om de nieuwe iPhone te jailbreaken.

  Dus hoe graag we ook allemaal een jailbreak voor de iPad2 willen hebben, ik hoop dat de hackers hier een beetje verstandig mee omgaan.

  Uiteindelijk bleek de jailbreak van Comex voor de iPad2 al gepatcht te zijn door Apple nog voordat de iPad2 in de verkoop ging, waardoor deze jailbreak in de praktijk op geen enkele iPad2 meer bleek te werken. Erg jammer, omdat het allemaal te danken is aan het feit dat de Comex jailbreak voortijdig gelekt bleek te zijn en Apple heeft daar haar voordeel mee gedaan.

 • Ach Musclenerd, hij zegt zo veel. Zijn team heeft zo onnozel lang getreuzeld met het uitbrengen van een Windows-versie van Redsn0w om iOS 4.2.1 mee te jailbreaken. En je zag wat er van kwam, héél kort na de release van een Windowsversie kwam Chronic Dev af met een véél gebruiksvriendelijkere jailbreaktool die je niet opzadelde met zo’n lelijke ananas als bootlogo maar je zelf een geanimeerd bootlogo liet kiezen.

  Eerst met tastbare bewijzen afkomen, dan pas beweringen uitkramen.

 • Origineel geplaatst door JohnnyricoMC
  Ach Musclenerd, hij zegt zo veel. Zijn team heeft zo onnozel lang getreuzeld…
  Eerst met tastbare bewijzen afkomen, dan pas beweringen uitkramen.

  Ga lekker zelf proberen om snel een jailbreak te maken tool op een jou niet vertrouwd platform. Ze zijn je niets verplicht, werken zo hard ze willen en je doneert vast geen cent…

 • Zo, wat ben ik blij dat ik weer een iPad1 heb, kan weer heerlijk alles doen wat ik wil.

  Dit gaat mij duidelijk veel te lang duren.

 • Goed nieuws dat een mogelijke jailbreak nog slechts een kwestie van weken is.

  Ik ben erg blij met mijn iPad2, maar mis toch best enkele top jailbreak apps die op mijn iPad1 zou top waren (app die Retina display enabled bij iPhone apps, multi-icon mover, enhanced folders, bsettings, etc.)

 • Die mensen verdienen gewoon keiharde respect…. En dan durven sommige mensen nog te zeuren dat de jailbreak niet snel genoeg gaat, of dat iemand uit het team iets verkeerd doet! Hoe durven jullie, ga liever een kleine donatie verrichten en steun deze mensen met dit moeilijke werkt, daar help je ze tenminste mee in plaats van ze onder druk te zetten met al dat gezeur, soms schaam ik me wel voor wat wij Nederlanders allemaal doen en denken:S

 • Dus er komt over een paar weken een jb voor de ipad2? Dat zou mooi zijn aangezien ik er over 2 weken één binnen krijg! =D

 • Ik zit nog met mijn iPod op 4.2.1 greenpoison

 • @jerry.w: lees eerst de reacties voordat je begint te schreeuwen.
  Niemand zei hier dat ze moesten opschieten. Wel werd er gezegd dat ze respect hebben voor deze jongens. Ik denk dat Nederland zich voor jou schaamt.

 • hmmm. Heb nou paar maanden iPad2 – en ik mis het eerlijk gezegd niet eens. Ik koop de software die ik echt gebruik en heb er niet 150 nutteloze aps op staan.
  En op de iphone is de enige reden dat ik JB nog LockInfo.
  De reden om te JB is bijna weg… toch?
  Behalve natuurlijk als je niet voor je sw wenst te betalen.

 • Ik snap niet dat iemand kritiek heeft op deze dev’s. Doe het anders zelf o wacht dat kun je niet. Elk persoon die exploits vind is gewoon een genie ehem

 • @Nuke – alleen lockinfo? Je vergeet sbsettings. DE reden voor mij om te jailbreaken :) verder nog wifi sync, infinidock en nog wat batterij besparende dingen. Kortom nog genoeg zaken wat de iPhone en IPad veel leuker maken. Mijn iPhone 4 heeft een JB en ik kan niet wachten op de iPad 2 JB om ook deze zaken te installeren!

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties