Ontwikkelaar MobileNotifier gaat voor Apple iOS-notificaties verbeteren?

Peter Hajas zou ingehuurd kunnen zijn door Apple om een verbeterd notificatiesysteem voor iOS te ontwikkelen. Hajas is de ontwikkelaar van MobileNotifier en Widge, waarbij vooral MobileNotifier zorgt voor verbeterde notificaties op de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

peter hajasApple gaat een vernieuwd notificatiesysteem in iOS 5 introduceren, zo viel eerder te lezen op iPhoneclub. Interessant daarbij is dat Peter Hajas, de ontwikkelaar achter MobileNotifier daarbij wel eens ingeschakeld zou kunnen worden. Hajas heeft namelijk aangekondigd dat hij zijn werkzaamheden aan MobileNotifier en Widge tijdelijk staakt en verspreidde daarbij een raadselachtige boodschap. Hij zegt dat hij momenteel andere kansen en prioriteiten heeft, waardoor hij geen tijd heeft om aan zijn andere projecten te werken. Ondertussen zullen Kyle Adams, Tim Novinger en anderen de lopende zaken afhandelen.


missed notificationsMobileNotifier is een verbeterd notificatiesysteem voor iOS, waarvoor een jailbreak vereist is. Eén van de geruchten is nu, dat Peter Hajas door Apple is ingehuurd, om het officiële notificatiesysteem van iOS te verbeteren. Aanvankelijk was er slechts een gerucht, verspreid door een vermeende Apple-medewerker uit Cupertino, die vertelde dat Apple de jailbreakcommunity zal gaan verrassen. Vlak daarna kondigde Hajas aan dat hij zou gaan stoppen, met als afsluiter: “Stay hungy and stay foolish” Dat was precies de tekst waarmee Steve Jobs zijn speech op Stanford University in 2005 afsloot. Toch kan er nog iets anders aan de hand zijn: misschien heeft Hajas gelezen over het nieuwe notificatiesysteem in iOS en ziet hij het gewoon niet zitten om nog meer energie in MobileNotifier te steken. Zelf reageerde hij op het gerucht dat hij voor Apple zou gaan werken met de woorden: “You guys have some lively imaginations!” Het lijkt er dus meer op dat Hajas gewoon even zijn werk in de ijskast zet en niet bij Apple werkt.

Laatste beta van MobileNotifier nu beschikbaar

Verrassend is verder, dat Peter Hajas vandaag de laatste versie van MobileNotifier beschikbaar heeft gesteld. Beta5 is via Cydia beschikbaar en wordt door Hajas de meest “revolutionaire release sinds het project is gestart”. Hajas kondigt Beta5 als volgt aan: “Na alle aandacht rondom mijn laatste post, moest ik iets doen. In plaats van bevestigen of ontkennen, besloot ik iets te doen. Iets groots.” Of Hajas nu wel of niet door Apple is ingehuurd, weten we dus nog steeds niet. Maar de ontwikkelaar lijkt er wel genoegen in te scheppen om nog even geheimzinnig te doen.

MobileNotifier Beta5:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

MobileNotifier Beta3:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.