EventJot brengt foto-ervaring van Facebook naar Twitter

EventJot brengt een soort Facebook-fotoalbum naar Twitter. De iPhone-applicatie is ook voor Android beschikbaar en geeft groepen foto's een gedeeld onderwerp waarop de foto's geüpload kunnen worden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

EventJot voor iPhone en AndroidBehalve allesomvattende Twitter-cliënten zijn er ook programma’s gebaseerd op één aspect van het populaire sociale netwerk. Vorige week bespraken we al Photofon, een nieuwe applicatie van de makers van Echofon. Die selecteert alleen tweets met een foto uit de timeline en presenteert die onder elkaar. Je kan foto’s als Twitteraar enkel retweeten of favorieten; daarmee houden de mogelijkheden op. Ook EventJot richt zich alleen op de foto’s van Twitter, maar biedt veel meer functies.


De toepassing voor de iPhone, iPod touch en Android laat de Twitter-timeline een beetje lijken op de Facebook-nieuwsfeed, waarin ieder van je vrienden alleen maar foto’s heeft geüpload en geen andere dingen zegt. In het hoofdmenu staan de laatste foto’s keurig in thumbnails onder elkaar. Je kan het overzicht indelen naar ‘Populair’, ‘Recent bekeken’ en ‘Nieuwe evenementen’.

Met name in de laatste categorie lijkt EventJot erg veel op de nieuwsfeed van Facebook. Het is niet zichtbaar in Twitter zelf, maar in EventJot kun je foto’s aan een overkoepelend onderwerp koppelen. De foto’s die je daarin plaatst, worden op volgorde van uploaden getoond. Reacties die via Twitter op de foto worden gegeven, komen onderdaan de betreffende plaat te staan. Als je de Like-knop wegdenkt, is een collectie Twitterfoto’s met hetzelfde onderwerp precies een foto-album in Facebook.

Helaas wordt het onderwerp van de foto niet met een hashtag doorgezet naar de tweets. Daardoor is een groep foto’s op Twitter misschien niet als zodanig te herkennen. Aan de andere kant is het handig dat EventJot niet drijft op eigen accounts en een eigen netwerk. Zo hoef je niet iedereen te overtuigen om EventJot te gaan gebruiken.

Downloaden: EventJot (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.