Apple neemt jailbreak-ontwikkelaar Peter Hajas in dienst

Apple heeft Peter Hajas in dienst genomen, de man die eerder MobileNotifier ontwikkelde. Deze jailbreak-app zorgde voor betere notificaties voor iOS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

peter hajas notifierApple heeft Peter Hajas in dienst genomen, de man die eerder een alternatief notificatiesysteem voor iOS ontwikkelde. MobileNotifier was echter alleen te gebruiken op toestellen met een jailbreak. Vorige week kondigde Peter Hajas aan dat hij zou stoppen met MobileNotifier, maar dat het geen definitief afscheid zou zijn. Hij liet weten dat hij de jailbreak-community zou gaan verrassen en eindigde met de slogan: “Stay hungy and stay foolish”. Dat was precies de tekst waarmee Steve Jobs zijn speech op Stanford University in 2005 afsloot. Daardoor ontstond de indruk dat Hajas wel eens in dienst getreden kon zijn bij Apple. Een Twitter-bericht dat hij voor een “fruit”-bedrijf in Californië was gaan werken, leidde opnieuw tot de speculatie dat het om Apple zou gaan.


AppleInsider dook er nog verder in en zij vonden uiteindelijk de bevestiging dat Hajas inderdaad is ingehuurd door Apple. Hij zou werken bij Apple’s iOS Applications & Frameworks divisie, op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino. Zelf zei Hajas erover: “Ik kan niet zeggen waarom, maar het is de moeite waard. Geloof me. Als je goed genoeg om je heen kijkt, ontdek je het waarschijnlijk.” MobileNotifier is bijna een kwart miljoen keer gedownload, maar de updates zijn na de vijfde beta voorlopig gestopt.

Volgende week zullen we zien hoe Apple het notificatiesysteem van iOS gaat aanpakken. Toch is Hajas’ indiensttreding wat kort om echt een doorslaggevende rol te hebben gespeeld. Vorig jaar juni nam Apple ook Rich Dellinger in dienst, voormalig User Interface Design Architect van Palm. Hij was daar verantwoordelijk voor het ontwerpen van het notificatiesysteem van Palm’s WebOS.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 juni 2011 om 13:55
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.