Foto toont mogelijk voorproefje van notificaties in iOS 5

TechCrunch heeft een foto gepubliceerd die volgens ingewijden "het juiste idee" geeft hoe Apple het notificatiesysteem in iOS 5 heeft veranderd.

Geeft dit een idee van het nieuwe notificatiesysteem in iOS 5?Vanavond is het dan zover: Apple zal de volgende grote update voor het iOS-besturingssysteem, iOS 5, gaan onthullen. Uit de geruchten die de afgelopen dagen passeerden, konden we al opmaken welke nieuwe dingen het mobiele besturingssysteem ons mogelijk zal brengen. Dingen die genoemd werden zijn onder meer een uitgebreide Twitter-ondersteuning, widgets en een vernieuwd notificatiesysteem. Vannacht publiceerde TechCrunch een foto (inzet) die ons mogelijk een voorproefje geeft van de manier waarop notificaties in iOS 5 gaan werken.


Wat meteen opvalt, is dat Apple een bestaand idee heeft doorgetrokken naar notificaties. Een balk die onder de bovenrand van het homescreen verschijnt, wordt nu al gebruikt om aan te geven dat het toestel in tethering-modus staat (blauwe balk) en om snel terug te schakelen naar een lopend gesprek (groene balk). Op de foto is een notificatie voor mentions op Twitter te zien, hetgeen in lijn ligt met de geruchten over uitgebreide Twitter-ondersteuning in iOS 5. TechCrunch heeft naar eigen zeggen “geen flauw idee” of dit is wat Apple vanavond gaat onthullen, maar wijst er in een update op het artikel op dat het volgens ingewijden op z’n minst “het juiste idee” geeft.

Als dit inderdaad een idee geeft hoe notificaties in iOS 5 gaan werken, roept het wel enkele vragen op, die TechCrunch’s MG Siegler terecht stelt. Wat er gebeurt er bijvoorbeeld als je op de notificatiebalk tapt? Wordt, in dit geval, dan de Twitter-applicatie geopend of kom je eerst terecht bij een overzicht van alle ontvangen notificaties? Vragen waar we hopelijk vanavond een antwoord op krijgen. In de aanloop naar de WWDC hebben we vele mock-ups en concepten voorbij zien komen, maar in feite is dat niet meer dan whishful thinking. Op deze manier zijn notificaties in ieder geval wel een stuk minder storend dan de pop-ups die in de hedendaagse versies van iOS tevoorschijn komen.

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.