iPhone-applicatie iHologram toont de wereld in 3D

Animatiemaker David OReilly heeft iHologram gemaakt waarbij een holografisch 3D-effect wordt getoond wanneer je onder een bepaalde hoek naar het iPhone-scherm kijkt.

ihologramDavid OReilly, een bekende regisseur en maker van animatiefilmpjes, heeft een video gemaakt van iHologram, een iPhone-applicatie waarbij de objecten in 3D-weergave tot leven lijken te komen. Als je de iPhone vóór je op tafel legt en onder een constante inkijkhoek van 35 tot 45 graden naar het scherm kijkt zie je holografische effecten.


De techniek is overigens niet nieuw: de bekende schilder Hans Holbein maakte er in zijn schilderij De Ambassadeurs al gebruik van.

De betreffende schildertechniek heet anamorfose en werd wel meer gebruikt door meesters uit de vijftiende eeuw. De techniek van iHologam is vergelijkbaar, maar past de veranderingen dynamisch aan. De software gebruikt de bewegingssensor van de iPhone. OReilly’s programmeerkennis is beperkt, dus het zal nog even duren voor dit meesterwerkje – met hulp van een ontwikkelaar – in de App Store te vinden is. Het filmpje is wel heel bijzonder.

Meer info op de website van David OReilly.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.


iHologram – iPhone application from David OReilly on Vimeo.

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 augustus 2008 om 18:02
Categorie
Diensten

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.