Steve Jobs: ‘Apple stopt met iWeb’

iWeb

iweb appleEr gingen al langer geruchten dat Apple niet langer meer zou doorgaan met iWeb, de app waarmee je een simpele website kon ontwerpen. Daarna kon je de website hosten op MobileMe. Echt populair is de dienst nooit geweest, ook niet bij andere aanbieders. Google sloot de vergelijkbare dienst Page Creator al in juni 2009. Nu heeft MacRumors een mailtje, dat van Steve Jobs afkomstig zou moeten zijn, waarin hij een klant vertelt dat iWeb gaat stoppen. iWeb was de tool die werd meegeleverd in het iLife-pakket, waarmee je makkelijk websites kon maken. Wanneer MobileMe er volgend jaar officieel mee stopt, betekent dat ook het einde van de iWeb-websites.


Tijdens WWDC kondigde Apple iCloud aan en gaf daarbij instructies hoe je als bestaande MobileMe-gebruiker kunt overstappen naar iCloud. Officieel gaat iCloud dit najaar pas van start, met onder andere de muziekdienst iTunes Match. Maar over oudere diensten zoals iWeb en de webapps van me.com werd nog niets gezegd. Een gebruiker besloot een e-mailtje naar Steve Jobs te sturen en kreeg zowaar een antwoord terug:

Q: Dear Mr. Jobs,

Will I need to find an alternative website builder and someone to host my sites?

I have invested a lot of time and effort and the thought of re-training sucks more than mobileme ever did.

A: Yep.

Sent from my iPhone

Mensen met een MobileMe-abonnement kunnen dit nog gebruiken tot 30 juni 2012. Apple heeft alle huidige abonnees een gratis verlenging gegeven tot die datum, ook als je proefabonnee was. iWeb zal dus niet de overstap naar iCloud maken en misschien geldt dat wel voor nog meer diensten uit het oude MobileMe-pakket. Bij de laatste grote update van het iLife-pakket (iLife ’11) kreeg iWeb trouwens ook geen update. Op de Nederlandse Apple-website is een uitgebreide pagina te vinden over de mogelijkheden van iWeb.

Zoals altijd geven we bij ‘mailtjes van Steve Jobs’ de waarschuwing dat de authentiteit van de mailtjes niet is vastgesteld. Of de e-mail daadwerkelijk door Steve Jobs is gestuurd, is nooit met zekerheid te zeggen. De ontvanger kan het ook uit zijn duim hebben gezogen.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.