Tennis Slam: eerste tennisgame voor de iPhone geïnspireerd op Wii Sports

tennis slamOntwikkelaar FinBlade vergelijkt Tennis Slame graag met Wii Sports, waar je ook een tennisgame hebt met grappige poppetjes. iPhone Slam is het eerste tennisspel voor de iPhone, waarbij je over de schouder van het sportfiguurtje meekijkt. Kleine poppetjes zonder benen bewegen over het speelveld. Een realistisch uiterlijk stond bij iPhone Slam niet voorop en audio ontbreekt ook nog. Langs de randen van het tennisveld zijn reclameborden te zien voor applicaties van dezelfde ontwikkelaar.

In Tennis Slam heb je drie spelvarianten tot je beschikking: Single Game, Best of 3 Games en Best of 5 Games. Het spel is een vereenvoudigde variant, waarbij je alleen het serveren en terugslaan van de bal zelf hoeft te doen. Om te serveren tik je met je vinger op het scherm of beweeg je de iPhone zelf in een bepaalde richting. Het terugslaan van de bal werkt op dezelfde manier. Hierbij is natuurlijk wel een verschil met de Wiimote, die je wild kan rondbewegen terwijl je nog steeds het spel kan volgen. Op de iPhone is dat niet het geval: daar zul je na het slaan van de bal door een handbeweging te maken weer snel je hand moeten stilhouden zodat je op het scherm kunt kijken. Ander nadeel: de poppetjes zijn nogal groot of het tennisveld is nogal klein, ‘t is maar van welke kant je het bekijkt. Touch Arcade meldt dan ook terecht dat Tennis Slam een nogal claustrofobisch effect geeft.

Installeren: Tennis Slam ($4,99/€3,99)

Categorie(ën): Games (App Store), Gaming
Tag(s): , , , , ,

9 reacties op “Tennis Slam: eerste tennisgame voor de iPhone geïnspireerd op Wii Sports”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • okee. Fff kijken of het wat is.

 • Duidelijk heeft het spel nog wat verbetering nodig. Ik ga hier geen 3.99€ aan uitgeven. De ontwikkelaar moet de poppetjes wat kleiner maken en er geluid in stoppen dan is het spel al veel aantrekkelijker om te kopen.

 • tja heb te net gekocht maar word nog niet blij. Geen geluid en te grote poppetjes

 • lijkt me sowieso niks om te spelen..

 • Ik zie de overeenkomst met het Wii tennisspel niet (ik neem tenminste aan dat je niet als een wilde met je iPhone moet rondmaaien) of zijn het dezelfde teletubbie’s die over het veld rondhobbelen ?

 • De iPhone zou prima als Wii Remote kunnen functioneren, waarbij de software voor het beeld ook op de iPhone draait. De verbinding moet dan via Wi-Fi met een kabel van computer naar TV scherm lopen, of rechtstreeks van de iPhone naar de TV. Het zou me niets verbazen als ze daar intern al mee expirimenteren.

 • @Bacillus: Tennis Slam lijkt grafisch inderdaad nogal op Wii Sports (onderdeel Tennis).

 • En dan met een ding van €700 rondzwiepen.
  Hoop dat de gasten op tijd bukken!

 • ziet er best saai uit eigenlijk :P

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties