Bestuur je pc en Mac vanaf je iPhone: WinAdmin, Mocha en Jaadu

Er zijn meerdere applicaties in de App Store beschikbaar om je PC vanaf je iPhone te besturen. Sommigen zijn gratis, en anderen kosten weer geld. Wij bespreken WinAdmin, Mocha en Jaadu.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Vanaf je iPhone je PC of Mac kunnen besturen, kan erg handig zijn. Je kunt waar dan ook downloads starten of stoppen, even je virusscanner aanzetten, of bepaalde documenten openen, zodat je ze niet op je iPhone hoeft op te slaan. Er zijn een aantal applicaties waarmee dit mogelijk is. Sommige zijn gratis, andere kosten geld. Het ligt er maar net aan of je het elke dag gaat gebruiken, met bijvoorbeeld meerdere computers, of misschien maar één keer per week, om even snel iets op te zoeken. We bespreken drie oplossingen: WinAdmin, Mocha en Jaadu.

WINADMIN

Eén van die programma’s is WinAdmin. Zoals de naam al doet vermoeden is deze alleen voor Windows. De applicatie ondersteunt bijna alle Windows-versies, maar nog geen Vista. Het beeld wordt goed in de applicatie weergeven en je kunt bijna alles doen wat ook op je pc kan: dubbelklikken, bestanden slepen en zelfs gebruik maken van CTRL + ALT + DEL.
WinAdmin is in zowel landscape– als portrait-mode te gebruiken. Een leuke feature is dat je met meerdere computers tegelijkertijd verbinding kan maken. Het ‘switchen’ tussen schermen ziet er hetzelfde uit als het schakelen tussen tabbladen in Safari.
WinAdmin heeft een gemiddelde score van 4 sterren en is alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar.
Installeer: WinAdmin ($11,99, 4 sterren)

MOCHA VNC & MOCHA VNC LITE

Met Mocha VNC en Mocha VNC Lite kun je zowel Windows als Mac en Linux besturen. Het verschil tussen de Lite-versie en de normale versie, is dat je in de Lite-versie geen gebruik kunt maken van de rechtermuisknop, er is geen macro-support en CTRL + ALT + DEL is ook niet aanwezig.
De beeldkwaliteit van WinAdmin is misschien net iets beter, het is maar net hoeveel waarde je daar aan hecht. Ook hier wordt landscape-mode ondersteund.
Mocha VNC en Mocha VNC Lite zijn beide in de Nederlandse en Belgische App Store te vinden.
Installeer: Mocha VNC Lite (gratis, 3,5 sterren)
Installeer: Mocha VNC (€4,99, 3 sterren)

JAADU VNC

Ook met Jaadu VNC (vroeger Teleport) is het mogelijk om je pc of Mac te besturen. Jaadu VNC is waarschijnlijk het makkelijkste in gebruik, doordat je veel extra toetsen tot je beschikking hebt. Ook werkt Jaadu VNC sneller dan de meeste alternatieven. Je kunt met twee vingers scrollen en door het scherm met drie vingers aan te tikken, kun je snel in- of uitzoomen.
Ondanks de hoge prijs van €19,99 heeft deze applicatie alsnog een gemiddelde beoordeling van 5 sterren.
Installeren: Jaadu VNC (€19,99, 5 sterren)

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 22:37
Categorie
Productiviteit

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.