Whatsapp op veertig procent smartphones

Veertig procent van de smartphonebezitters gebruikt Whatsapp. Facebook is met vijftig procent nog populairder en Hyves zit daar net onder met een dikke veertig procent.

WhatsappVeertig procent van de Nederlandse smartphone gebruikers gebruikt Whatsapp. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper. Opvallend is dat de applicatie een razendsnelle groei door maakt, want in maart stond de chatapplicatie op slechts dertig procent van de smartphones.

Telecompaper heeft ook cijfers die bevestigen dat de inkomsten uit bellen en sms’en voor mobiele providers teruglopen. Die daling begon in de tweede helft van 2010 en inmiddels is het aantal belminuten in vergelijking met 2009 met twintig procent gedaald. Door de stijging van het aantal data-abonnementen blijft de omzet binnen de hele mobiele markt gelijk: zo’n zes miljard euro per jaar.

Niet alleen Whatsapp is trouwens een belangrijke reden dat er minder wordt gebeld en gesms’t. Ook sociale netwerken snoepen van die markt en zijn zelfs nog populairder op smartphones dan Whatsapp. De meest gebruikte applicatie is Facebook. Op de helft van de smartphones is de app van het sociale netwerk te vinden. Hyves zit daar opvallend genoeg onder met een dikke veertig procent, terwijl het nog altijd het populairste sociale netwerk van Nederland is.

Meer informatie: Telecompaper en NOS

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.