Rechter belooft Apple en Samsung een doos chocola

Rechter Lucy Koh beloofde Apple en Samsung een doos chocolade, als ze erin slagen om de patent- en copyrightclaims tussen beide bedrijven op te lossen.

iphone chocoloaDe patentenstrijd tussen Apple en Samsung is in volle gang. Gisteren vond in San José (Californië) een eerste hoorzitting plaats bij de federale rechtbank. Rechter Lucy Koh vroeg vertegenwoordigers van beide bedrijven of ze alsjeblieft wat beter met elkaar konden opschieten. En beloofde ze een doos chocolade te sturen, als ze daarin slagen. Rechter Koh vroeg of het mogelijk was dat topmensen van Apple en Samsung bijeenkomen, om over de zaak te praten. Apple-jurist Harold McElhinn bevestigde dat de zaak op het hoogste niveau van Apple besproken wordt. Er lopen momenteel rechtszaken tussen beide bedrijven in Europa, Azië en de Verenigde Staten.


Koh benadrukte ook de nauwe zakelijke relatie die beide bedrijven hebben. “Can’t we all just get along here?”, vroeg ze. En daarmee suggereerde ze dat de bedrijven het probleem op een alternatieve manier gaan oplossen, buiten de rechtbank om. Sinds april zijn er al rechtszaken tussen Apple en Samsung, waarbij het gaat om het uiterlijk van Galaxy-toestellen, die teveel op Apple’s producten lijken. Tegelijk zijn er rechtszaken omdat Apple patenten van Samsung zou hebben gebruikt. Gisteren bleek ook dat Apple Samsung van nog meer copyrightschendingen beschuldigt.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.