Kaspersky: ‘Apple brengt gebruikers iOS in gevaar’

Door geen toepassingen van buitenaf toe te laten op het systeem iOS waar de iPhone op draait, lopen de gebruikers ervan gevaar. Volgens Kaspersky weet Apple onvoldoende van beveiliging.

Kaspersky frontman GrebennikovApple is de enige die bescherming kan aanbieden voor iPad- en iPhone-gebruikers, maar het bedrijf heeft geen expertise op beveiligingsgebied en brengt haar gebruikers in gevaar.” Dat zegt topman Nikolay Grebennikov van de Russische virusscannerproducent Kaspersky tegenover de Britse website Computing. Volgens hem moet Apple haar iOS binnen een jaar open stellen voor andere ontwikkelaars om succesvol te blijven.

“Android grijpt steeds meer marktaandeel en is veel opener dan Apple’s iOS. Het is er makkelijker applicaties voor te ontwikkelen, zo ook beveilingingssoftware.”

Dat de frontman van Kaspersky deze uitlating doet is niet zo vreemd. Immers verdient het bedrijf geld aan het verkopen van software tegen virussen, trojans en wormen. Bovendien pochte het bedrijf al in 2008 dat ze een virusscanner voor iOS achter de hand hadden, mocht het nodig zijn. Toch krijgt de uitspraak van Grebennikov op dit moment nog weinig instemming. Met iOS loop je relatief weinig risico en er is nog nooit een grote malware-uitbraak geweest.

De website Softpedia geeft de frontman van Kaspersky deels gelijk. Zij stellen: “Het kan niet zo zijn dat iOS voor altijd vrij zal zijn van hackers. Zoals te zien is op Mac OS-gebied, trekken populairder wordende systemen vanzelf hackers en malware aan. Het is slechts een kwestie van tijd.”

Reacties: 53 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.