Apple bestelt minder onderdelen en bereidt zich voor op volgende generatie iPhone

Apple heeft minder onderdelen besteld bij fabrikanten van PCB's (printed circuit boards) in Taiwan. Het lijkt erop dat Apple zich voorbereid op de volgende generatie iPhone.

iphone 4 simslotVolgens de Aziatische website Digitimes hebben toeleveranciers van de Apple iPhone te maken met een terugval in bestellingen. Ze kampen met 10% minder offertes, omdat Apple minder onderdelen nodig heeft. Het gaat om leveranciers van PCB’s (printed circuit boards), die in Taiwan zijn gevestigd en onderdelen voor de iPhone en iPad leveren.


De bedrijven verwachten dat de vraag wel weer toeneemt zodra Apple bestellingen gaat plaatsen voor de volgende generatie iPhone (iPhone 4S of iPhone 5). Maar dat zal volgens de bedrijven pas in het derde kalenderkwartaal gaan gebeuren. De iPhone 4 is al meer dan een jaar op de markt, dus het is logisch dat de vraag enigszins afneemt. De vraag naar de iPad 2 blijft echter onverminderd hoog. In het derde kwartaal zullen de verkopen opnieuw hoger zijn, aldus een rapport.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.