Facebook-foto’s opslaan met Photos for Facebook

Photos for Facebook zet alle foto's van je vrienden op Facebook onder elkaar en laat je er stuk voor stuk op liken of reageren. Je kan foto's bovendien opslaan in de Camera Roll.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Photos for Facebook voor iPhone iPod touchEr gaat geen dag voorbij zonder dat er een nieuwe applicatie voorbij komt voor de iPhone die gebruik maakt van het sociale netwerk Facebook. Soms is het een volledige nieuwe cliënt om Facebook mee te gebruiken, vaak kun je inloggen met je Facebook-account maar heeft een applicatie daarna niks meer met een netwerk te maken. Zo nu en dan komt er ook een nuttige toepassing voor het sociale medium uit. Photos for Facebook is er zo een.


Bij de eerste keer opstarten maakt de applicatie een niet al te stabiele indruk. Nadat we Photos for Facebook toestemming geven om onze gegevens uit te lezen en onze nieuwsfeed te laten zien, kunnen we welgeteld één pagina bekijken voordat we nog een keer moeten inloggen. Het euvel is geen tweede keer voorgekomen, maar is toch eigenaardig genoeg om even te melden.

Photos for Facebook is die problemen echter waard voor mensen die graag de foto’s van anderen bekijken en opslaan. De menustructuur van de applicatie is rechtstreeks gekopieerd van Instagram. Er staan vijf knoppen onderin het beeld en de middelste heeft een ronde bovenkant. Daardoor voelt de app meteen vertrouwd aan. Met de linker knop zie je de Feed van laatste foto’s en met de ronde centrale knop kan je meteen een foto uploaden of ter plekke maken. Daartussen staat een knop waarmee je al je vrienden ziet. Open een profiel en je ziet hun persoonlijke laatste foto’s onder elkaar. Je eigen foto’s staan onder Me; het vierde tabblad.

Hetgeen wat deze applicatie voor de iPhone en iPod touch de moeite waard maakt, is dat het een functie heeft die het sociale netwerk zelf niet huisvest. Je kan er foto’s mee opslaan. Door op een foto te drukken, wordt de foto gepresenteerd om een zwarte achtergrond. Daaronder staan drie knoppen: Like, Comment en de Save-knop. Onder het menuutje dat onder die knop verschijnt, kun je behalve foto’s opslaan in de Camera Roll trouwens ook een foto e-mailen of jawel: delen via Facebook.

Photos for Facebook is een goede gratis optie voor iedereen die foto’s van het sociale netwerk wil opslaan.

Downloaden: Photos for Facebook (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.