iOS 5 bevat verwijzing naar nieuwe iPod touch

In de code van iOS 5 is een verwijzing gevonden naar een nieuwe iPod touch-model, maar mogelijk betreft het slechts een kleine upgrade ten opzichte van het huidige model.

ipod touchIn de eerste iOS 5-beta is een verwijzing gevonden naar een nieuwe iPod touch. Eerder werden er in de eerste beta van iOS 5 al sporen aangetroffen van twee nieuwe iPads en een nieuw iPhone-model. Een nieuw iPod touch-model leek daarbij toen te ontbreken, waardoor sommige websites tot de conclusie kwamen dat er dit jaar mogelijk geen nieuwe iPod touch zou komen. Apple organiseert doorgaans in het najaar (september/oktober) een speciaal muziekevenement waar nieuwe iPods, zoals de iPod touch, geïntroduceerd worden.

Een forumlid van iFans ontdekte in het bestand “/System/Library/LaunchDaemons/com.apple.fairplayd.N81.plist” een verwijzing naar een iPod touch met modelidentificatie “iPod4,2“. De huidige iPod touch wordt in hetzelfde bestand ook genoemd, maar staat bekend onder “iPod4,1“.

Verwijzing naar nieuwe iPod touch in iOS 5

Volgens iFans wijst “iPod4,2” erop dat de nieuwe iPod touch mogelijk geen heel nieuw model zal zijn maar slechts een “spec bump”, oftewel betere specificaties. Als het wel om een grote update zou gaan, had het apparaat waarschijnlijk de identificatie “iPod5,1” meegekregen in plaats van “iPod4,2”, zo stelt de website. Het is overigens niet uit te sluiten dat de identificatie maar tijdelijk is en er wel een grote update voor de iPod touch aan zit te komen.

Via: iFans

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.