Apple stelt tweede beta iOS 5 aan ontwikkelaars beschikbaar

Tweede beta iOS 5
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5Apple heeft zojuist de tweede beta van iOS 5 aan ontwikkelaars vrijgegeven. De eerste beta kwam iets meer dan twee weken geleden beschikbaar na de introductie op de WWDC 2011 in San Francisco. Beta 2 bevat tal van verbeteringen, meer daarover in de rest van het artikel. De nieuwe beta is beschikbaar via het iOS Dev Center. Het gaat om build 9A5248d voor de 3e en 4e generatie iPod touch, iPhone 3GS, iPhone 4 en alle iPad-modellen.

Uit de eerste berichten blijkt dat draadloos synchroniseren met iTunes in iOS 5 beta twee is geactiveerd, vooralsnog alleen voor de Mac; dit werkte nog niet in de eerste beta. Ook heeft Apple een tweede beta van iTunes 10.5 online gezet, die nodig is om draadloos te kunnen synchroniseren. iTunes 10.5 beta 2 werkt echter niet met iOS 5 beta 1, zo valt in de release notes te lezen. Ook de gisteren vrijgegeven Mac OS X 10.6.8-update (of Lion) is vereist voor draadloos synchroniseren. In dezelfde release notes geeft Apple ook aan dat het niet mogelijk is om met iMessage-gebruikers te communiceren als deze niet over dezelfde betaversie beschikken: beta 2 kan dus niet met beta 1 communiceren.

Onderstaande waarschuwing afkomstig van @chronic bereikte ons via Twitter:

don’t trust iCloud backups when going to beta 2, restore from an iTunes backup. seriously.not saying that because trusting the backups of a beta service is bad practice. there are really some flaws that could fuck up your data.

Veranderingen: (via iFans)

  • iOS 5 b2 toont nu een geanimeerd Apple-logo bij het opstarten;
  • Volgens de eerste bevindingen is de performance van de accu verbeterd tov beta 1;
  • Algemene snelheidsverbeteringen, verhelpt bugs uit beta 1;
  • Software-update (voor Over The Air-updates) is geactiveerd in b2;
  • iCloud in de Instellingen-app heeft een nieuw logo;
  • Indien er geen nieuwe meldingen zijn, wordt in Berichtencentrum de tekst “Geen nieuwe meldingen” getoond;
  • Beurs-widget is standaard uitgeschakeld in Berichtencentrum;
  • Standaard wallpapers zijn terug, verschillen niet tov iOS 4;
  • Draadloos synchroniseren moet eerst in iTunes geactiveerd worden (vereist aansluiten apparaat via USB) (zie video hieronder voor demonstratie);
  • FaceTime is in beta 2 gedeactiveerd; in de volgende beta is het weer geactiveerd, aldus Apple;
  • Het versturen van iMessages lijkt in b2 alleen via e-mailadres te werken
  • Berichtencentrum toont nu ook aankomende agenda-activiteiten. Deze zijn in tegenstelling tot andere meldingen niet te verwijderen.
  • Nieuwe meldingen in het toegangsscherm zijn van groter formaat, het meldingenoverzicht is onveranderd. (zie onderstaande afbeelding).

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Let op! Beta’s van iOS 5 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 5-betasoftware.

Via: RazorianFly, It’s All Tech, MacRumors, MacStories

Reacties: 82 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.