Apple blokkeert Gevey SIM unlock in iOS 5 beta 2 (jailbreak)

Apple heeft in iOS 5 beta 2 de Gevey SIM unlock geblokkeerd. Dit is een method

gevey simVolgens informatie van MuscleNerd heeft Apple de mogelijkheid om te unlocken met de Gevey SIM in iOS 5.0 beta 2 geblokkeerd. Hij is verbaasd dat Apple niet heeft gewacht tot de definitieve versie van iOS 5 beschikbaar was: “it’s surprising Apple closed Gevey interposer hole in b2 rather than waiting until final (maybe they were under pressure)”. Met de Gevey SIM INterposer kon je de iPhone 4 geforceerd unlocken door de baseband te activeren via de noodoproepfunctie. MuscleNerd denkt niet dat Gevey tijdens de betaperiode nog moeite gaat doen om de unlock weer werkend te krijgen. Overigens blijkt iOS 5 beta 2 met de gebruikelijke jailbreaktools wel gewoon te jailbreaken, zo bleek vannacht al.


Lees ook ons artikel over Gevey Ultra, een methode waarbij je geen misbruik maakt van 112.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer informatie over de GEVEY Turbo Sim kun je vinden in de onofficiële review op Singularity.
Het iPhone Dev Team onderzoekt ondertussen ook een softwarematige oplossing waarbij een brute force aanval mogelijk tot een permanente unlock kan leiden. Een buitenlandse iPhone 4 met daarop een firmware tot iOS 4.1 (met baseband 01.59.00) is op dit moment ook al met ultrasn0w te unlocken. Een Nederlandse iPhone 4 is gratis via T-Mobile te unlocken.
Let op: om gebruik te maken van deze unlockmethode moet je na elke reboot en/of verlies van je netwerkverbinding opnieuw verbinding maken met het nummer 112. Aangezien dit nummer in Nederland in gebruik is als noodnummer verstoor je daarmee een dienst waarmee levens gered worden. Het bellen van het noodnummer zonder noodzaak is strafbaar met een maximum gevangenisstraf van drie maanden. Het unlocken van je iPhone 4 geldt niet als noodzaak in deze zin.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.