Voormalig iPhone-hacker Geohot aan het werk bij Facebook

George Hotz startte zijn carrière als een van de bekendste iPhone-hackers. Tegenwoordig blijkt Geohot bij Facebook te werken, zo bleek nadat P0sixninja (Josh Hill) in een interview sprak over een wedstrijdje met Geohot om een iPad 2 bootrom-exploit te vinden. Hij sprak daarbij over Hotz’ baan bij Facebook. De website Techmeme ging daarna op onderzoek […]

george hotzGeorge Hotz startte zijn carrière als een van de bekendste iPhone-hackers. Tegenwoordig blijkt Geohot bij Facebook te werken, zo bleek nadat P0sixninja (Josh Hill) in een interview sprak over een wedstrijdje met Geohot om een iPad 2 bootrom-exploit te vinden. Hij sprak daarbij over Hotz’ baan bij Facebook. De website Techmeme ging daarna op onderzoek uit en ontdekte dat Hotz sinds mei bij Facebook werkt en dit op 17 juni bekend heeft gemaakt op zijn (afgeschermde) Facebook-pagina. In een recente update schrijft hij: “Facebook is really an amazing place to work… first hackathon over.”


Het is onduidelijk welke rol Hotz heeft gekregen of aan welke projecten hij werkt. Een officiële Facebook iPad-app lijkt wat vergezocht, aangezien Mark Zuckerberg dat niet zag zitten en Hotz misschien niet de persoon is om in teamverband een normale app te ontwikkelen.

Afgelopen november gaf Zuckerberg nog aan, dat browserversie van Facebook goed genoeg is voor de iPad. Hotz is een briljante student die alles wel aankan. Hij voerde in 2007 al een unlock van de iPhone uit, waarbij hij als enige een soldeerbout ter hand nam. Recent hield Hotz zich bezig met het jailbreaken van de PlayStation 3. Dat leidde tot juridische stappen vanuit Sony. Even zag het er somber voor Hotz uit, maar de twee partijen kwamen tot een overeenkomst en Hotz werd de onofficiële woordvoerder van iedereen die zijn eigen apparaten wil ‘modden’. Op het moment dat George Hotz in dienst kwam bij Facebook, vertrok een andere bekende naam uit de iOS-geschiedenis: Joe Hewitt, de man die in z’n eentje de iPhone-app voor Facebook ontwikkelde maar zich later afwendde van Apple’s goedkeuringspraktijken in de App Store. Hewitt is momenteel bezig met het bedenken van een methode om scrollen in iOS-webapps te verbeteren.

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.