Slodo’s App Store-tips: MonkeyBall, Decibel Meter, Awele, Twittelator Pro, SplashKey en RjDj

Slodo heeft weer een hoop suggesties voor nieuwe apps ingestuurd: de update van SuperMonkeyball, een nieuwe Decibel Meter,

Super Monkey BallVaste iPhoneclub-tipgever Slodo heeft weer een aantal interessante nieuwe apps en updates gespot. Zo is er een update voor Super MonkeyBall verschenen. Versie 1.0.1 bevat onder andere een interactieve tutorial, instructies, een helpdesk en de mogelijkheid om het spel te pauzeren als je op de homebutton drukt. De update is niet zo spectaculair dat je meteen over de streep wordt getrokken als je nog over de aanschaf twijfelde.


Er is in de App Store een decibelmeter beschikbaar, waarmee je kunt meten hoe luid een geluid is. Decibel Meter (€0,79) gebruikt de microfoon van de iPhone om de meting in dB SPL (Decibel Sound Pressure Level) weer te geven. Decibel Meter kan tussen 0 en 110 decibel meten en toont het resultaat in een grafiek.

AweleNicoteam heeft een game uitgebracht met de naam Awele. Op het eerste gezicht ziet het er misschien wat primitief uit, maar het gaat hier dan ook om het oudste Afrikaanse bordspel. Makkelijk te leren en een strategische uitdaging voor één of twee spelers. Er zijn vijf verschillende thema’s en 3 moeilijkheidgraden beschikbaar. Awele kost €2,99.

Twittelator ProEr is een betaalde versie van Twittelator beschikbaar: Twittelator Pro. Deze biedt een aantal extra’s ten opzichte van de gratis versie, zoals de mogelijkheid om zoveel Twitter-accounts te gebruiken als je zelf wilt. Ook kun je moeiteloos tussen de accounts wisselen. De interface heeft een opknapbeurt gekregen en je kunt uit meerdere thema’s kiezen: Robin, Canary en Martin. Er is een grote tweetknop aanwezig om makkelijk te kunnen twitteren. Ook kun je tweets en linkjes kopiëren en plakken van de ene naar de andere tweet.
Twittelator Pro kost €3,99.

Lastig om steeds een nieuw wachtwoord te verzinnen? SplashKey, van de makers van SplashID, is een gratis wachtwoordgenerator waarmee je kunt aangeven aan welke eisen een wachtwoord moet voldoen. Zo stel je zelf een mix samen van kleine letters, hoofdletters, cijfers en bijzondere karakters. Je kunt het gegenereerde wachtwoord ook via e-mail verzenden. Een wachtwoordgenerator is bijvoorbeeld handig wanneer je voor meerdere gebruikers accounts moet aanmaken en niet steeds zelf iets wilt verzinnen.
SplashKey is gratis.

RjDjToch zijn er heel af en toe ook applicaties die aan de allesziende blik van Slodo weten te ontsnappen: bijvoorbeeld RjDj. Deze iPhone-applicatie verzamelt omgevingsgeluiden, beweging en versnelling en zet dit om in muziek. Onderstaande video maakt een hoop duidelijk.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

RjDj bevindt zich op dit moment nog in een gesloten betafase. Hieronder is nog een video te zien waarin willekeurige gebruikers RjDj uitproberen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Met dank aan Slodo (alle tips behalve RjDj) en FunnyPlay (Super Monkeyball).

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 september 2008 om 21:02
Categorie
Diensten

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.