‘Productie iPhone 5 begint half augustus’

De productie van de volgende generatie iPhone begint half tot eind augustus, volledig in lijn met de lancering van de iPhone 5 in september 2011. Dat meldt analiste Katy Huberty,

iPhone 5 mockupApple begint aan het einde van de zomer met de productie van de iPhone 5. Vermoedelijk rollen de eerste iPhone’s van de volgende generatie half tot eind augustus van de band. Dat meldt Morgan Stanley-analist Katy Huberty aan haar klanten na gesprekken in Taiwan, vermoedelijk met leveranciers van Apple-onderdelen. “Apple’s volgende iPhone wordt geproduceerd vanaf midden tot einde augustus en wordt flink opgevoerd in het vierde kwartaal“, stelt ze letterlijk.


Huberty voorspelt, of beter gezegd: bevestigt, dat de volgende iPhone in september wordt uitgebracht. Maar omdat de iPhone daarmee later verschijnt dan vooraf gedacht, wordt de productie van 2 miljoen iPhone’s van het derde naar het vierde kwartaal verschoven. Apple’s jaarlijkse doelstelling om 72 miljoen iPhone’s te fabriceren, zou ongewijzigd zijn.

Ook de eerdere geluiden over een televisie van Apple en een goedkopere iPhone worden kracht bijgezet door de analiste. Volgens haar verwacht het bedrijf uit Cupertino in 2012 een grote toename van het aantal iPhone’s doormiddel van nieuwe producten en lagere prijzen.

We geloven ook dat Apple bezig is met het vormgegeven van de plannen voor een tv, die 19 miljard dollar inkomsten op jaarbasis zou kunnen genereren.” In maart meldde Huberty al dat afschriften uit Azië op de komst van een Apple-televisie wezen, aldus de bron AppleInsider.

De iPhone 5 op de foto boven dit artikel is een mock-up, een voorspelling uit mei dit jaar.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.