Verbluffend concept voor de iPhone 5 opgedoken

Er is een prachtige reeks computertekeningen van de iPhone 5 gemaakt door een Poolse ontwerper. De iPhone 5 wordt volgens hem opgetrokken uit het aluminium van de MacBook Pro en iPad.

Concept iPhone 5 liggendDe uit Polen afkomstige designer Michal Bonikowski klom achter de digitale tekentafel en ontwierp een nieuwe, overtuigende impressie van hoe de iPhone 5 eruit kan komen te zien. Het gaat nadrukkelijk om een vingeroefening van een talentvolle ontwerper, omdat de flitser in dit concept dichtbij de camera staat. Dat hoeft niet het geval te zijn op de volgende échte iPhone. Voor de rest overtuigt het ontwerp van Bonikowski en prikkelt het de ogen.


De impressie van de Pool heeft een iPhone opgeleverd die in de vorm een logische evolutie is van de vorige twee generaties iPhone’s. Hij behoudt de zilveren zijkant met de matte kleur en het ‘hapje er tussenuit’ dat we kennen van de iPhone 4. De achterkant is echter niet plat zoals de 4, maar loopt een beetje bol af, zoals het geval is bij de iPhone 3G(S). Ook de volumeknoppen doen sterk denken aan de oudere Apple-telefoons. Het scherm is, conform sommige geruchten, groter dan op de huidige modellen.

Wat in het bijzonder opvalt is het ogenschijnlijke materiaalgebruik van het concept. Bonikowski zet niet in op zwart of wit, maar op hetzelfde aluminium als waaruit de iPad en MacBook’s zijn opgetrokken. Op een wat onhandig lage positie van de camera na, past dit iPhone-concept perfect in Apple’s huidige productenreeks.

Concept iPhone 5 geheel

Concept iPhone 5 onderkant

Concept iPhone 5 knoppen zijkant

Concept iPhone 5 achterkant

Via YankoDesign

Reacties: 99 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.