Saurik raadt het gebruik van Cydia 1.1.2 voorlopig af (jailbreak)

Het gebruik van de niet officieel vrijgegeven versie 1.1.2 van Cydia wordt door Saurik afgeraden. Deze versie is bedoeld voor de aanstaande update van JailbreakMe.com.

Cydia 1.1.2Een niet officieel vrijgegeven versie van Cydia doet sinds gisteren de ronde op het Internet. Het gaat om versie 1.1.2 van Cydia, waarvan tot nu toe een changelog ontbrak en waarvan het tot nu toe dus ook nog niet duidelijk was wat de verbeteringen waren. Saurik heeft inmiddels opheldering gegeven over Cydia 1.1.2: deze versie is met name gericht op de aanstaande JailbreakMe.com update. Daarnaast hebben er vier kleine wijzigingen plaatsgevonden, waarbij een kleine wijziging aan de keyboard-implementatie bij de zoekfunctie als enige zichtbaar is voor gebruikers.


Cydia - stashingDe belangrijkste wijziging in Cydia 1.1.2 is een aanpassing van de stashing-techniek in de aanloop naar de update van JailbreakMe.com. De stashing-techniek voorkomt dat jailbreakers een grotere root-partitie nodig hebben, doordat bepaalde folders van de system-partitie naar de user-partitie worden verschoven wanneer Cydia voor de eerste keer wordt opgestart. De wijziging in Cydia op dit punt is volgens Saurik maar een minuut of twee getest op iDevices die al gejailbreakt zijn. Gebruikers die al een jailbreak hebben en handmatig updaten naar Cydia 1.1.2 doen dat op eigen risico en kunnen geconfronteerd worden met een permanente “re-stash loop” of een corrupt bestandssysteem. Cydia 1.1.2 is daarom ook niet op de reguliere wijze (via een in-app update) aan gebruikers ter beschikking is gesteld.

UnionFS logoDe hacker comex die ondertussen druk bezig is met een update van JailbreakMe.com heeft aangegeven dat zijn nieuwe jailbreak mogelijk gebruik zal maken van UnionFS in plaats van de stashing-techniek. Deze overstap zou betekenen dat het jailbreakproces sneller zou kunnen worden uitgevoerd omdat er geen folders meer zouden hoeven te worden verschoven, doordat er gewerkt zou kunnen worden met één samengevoegd en coherent bestandssysteem. Het opnemen van UnionFS in de jailbreak zorgde in eerste instantie voor problemen en daardoor voor vertraging van de update van JailbreakMe.com, maar inmiddels zouden de meeste bugs volgens comex verholpen zijn.

JailbreakMe.com

Op de website JailbreakMe.com kun je op dit moment de Github commits zien, waaruit blijkt dat comex al sinds 31 augustus 2010 aan de nieuwe jailbreak werkt. Naast een overzicht van de commits is de tekst “It’s been far too long” op de website te vinden. De update van JailbreakMe.com wordt daarom op korte termijn verwacht en zal geschikt zijn om de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch, iPad en iPad 2 op iOS 4.2.1 tot en met 4.3.3 te jailbreaken.

Gebruikers die Cydia 1.1.2 geinstalleerd hebben en terug willen naar versie 1.1.1 kunnen dat doen met behulp van deze handleiding.

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.