Pic3D geeft elke iPhone een 3D-scherm

Pic3D is een oplossing waarmee je elke iPhone een 3D-scherm kunt geven. Je kunt daarna 3D-foto's en -video's gaan kijken. Pic3D ziet eruit als een dikke screenprotector.

pic3dJe hoort de afgelopen tijd steeds meer over 3D-technologie. Smartphonemakers zoals LG en HTC zijn ermee bezig en Nintendo heeft de 3DS gemaakt. Of het praktisch nut heeft, is een vraag waar nog niet iedereen het antwoord op heeft gevonden, maar de fabrikanten zien er in ieder geval wel brood in. En Apple dan? De iPhone heeft nog geen 3D-scherm, maar met Pic3D van Global Wave komt het toch een beetje in de richting. De Pic3D is een opplakscherm, dat eruit ziet als een dikke screenprotector.


Het scherm bestaat uit een lenssysteem waarmee twee afbeeldingen gecombineerd een 3D-beeld opleveren. De oplossing werd afgelopen week gedemonstreerd op de 3D & Virtual Reality Expo in Tokio. Afbeeldingen op het scherm bekijk je door de Pic3D-laag, zodat je bijvoorbeeld de 3D-filmpjes die al op YouTube te vinden zijn, kunt bekijken. Global Wave is echter van plan om een iPhone-app te maken, waarmee de mogelijkheden nog beter gedemonstreerd kunnen worden. De Pic3D-schermlaagjes gaan zo’n 25 dollar per stuk kosten. Wat vinden jullie: voegt 3D op een mobiele telefoon echt iets toe?

Via: Networknews

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 juli 2011 om 19:20
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.