Moeder en dochter vinden elkaar na jaren terug dankzij iPhone

In de Chinese nieuwsmedia circuleert het verhaal over een moeder, die dankzij de iPhone en iPad haar dochter na jaren weer heeft teruggevonden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

china feelgoodDe iPhone leidt regelmatig tot hartverscheurende verhalen. Mensen vinden hun zoekgeraakte iPhone na lange tijd weer terug of vinden de liefde van hun leven dankzij de iPhone. Maar een verhaal uit de Chinese media is wel de meest tranentrekkende van de afgelopen maanden en draait om Zhingshu Fang, een vrouw die schoenen schoonmaakt in een Chinese provincie.


Ze had al vijf jaar niets meer van haar dochter gehoord, totdat ze recent een vrouw zag met een iPad in de hand. Fang had wel eens gehoord dat ze via internet het beste een zoektocht naar haar dochter kon beginnen, dus ze vroeg de vrouw of zij met haar iPad kon helpen. Helaas was de iPad alleen voorzien van Wi-Fi en was er geen hotspot in de buurt. Maar de vrouw werd getroffen door het verhaal van Fang, besloot met de iPhone een foto van haar te maken en publiceerde dit op Weibo, een Chinese variant van Twitter. Meer dan 100.000 mensen stuurden de foto met het verhaal door, totdat uiteindelijk de zoekgeraakte dochter werd gevonden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juli 2011 om 20:36
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.