Vakantieboek: ‘Always On’ over de impact van de iPhone op altijd-alles-overal

Always On is een nieuw boek, waarin de impact van de iPhone wordt besproken op de smartphonewereld. Auteur Brian Chen van Wired.com beschrijft hoe we altijd en overal alles kunnen doen, dankzij de iPhone en welke impact dit had op overige smartphones.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

always onDe iPhone bestaat 4 jaar en heeft de wereld op veel punten veranderd. Brian Chen van Wired.com heeft daarover een boek geschreven. Onder de titel ‘Always On: How the iPhone Unlocked the Anything-Anytime-Anywhere Future’ beschrijft hij hoe de smartphonewereld zich ontwikkeld heeft. Zelfs wanneer je al behoorlijk wat weet van de smartphonewereld, kun je in dit boek toch nieuwe inzichten ontdekken. Chen gaat in op het gebruik van smartphones in de zakenwereld, het onderwijs en cultuur. Hij kijkt wat er gebeurt wanneer we overal alles kunnen doen. We zijn ‘always on’, er is geen moment meer waarop we níet met dingen bezig zijn. Andere fabrikanten volgen Apple’s voorbeeld, zowel wat hardware als software betreft.


De iPhone heeft bij al die veranderingen steeds een leidende rol gespeeld. Het heeft de wereld van softwaredistributie veranderd: je koopt je games niet meer in een doosje in de winkel, maar via de App Store, waar je een minuut later al kunt beginnen te spelen. De prijzen van apps zijn daardoor ook dramatisch afgenomen. Je betaalt geen 35 euro meer voor een game, maar 2 of 3 euro. Het updaten en deïnstalleren van een app was lastig, maar op de iPhone is het heel eenvoudig geworden. Apple heeft gezorgd voor een ander design van smartphones, heeft het fenomeen ‘jailbreaking’ geaccepteerd gemaakt en bracht ons in contact met bewegingssensoren en gyroscopen. En misschien wel het belangrijkste: de iPhone heeft de deur opengezet voor mensen die twijfelden of ze ooit van een Windows-pc naar een Mac zouden overstappen. Heel wat mensen zijn door het gebruiksgemak van de iPhone ervan overtuigd geraakt dat ze nu toch écht naar een Mac moeten overstappen. Deze en andere ontwikkelingen die de iPhone teweeg heeft gebracht, lees je in het boek ‘Always On’.

Meer info: Amazon ($15,40)

Informatie

Laatst bijgewerkt
5 juli 2011 om 12:59
Categorie
iDevices

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.