Europe – Offline Map: offline kaarten bekijken op je iPhone

europe offline mapOp vakantie is Google Maps handig om even snel een bestemming op te zoeken. Je ziet meteen hoever je nog moet rijden. Het vervelende is alleen dat je niet altijd een internetverbinding tot je beschikking hebt. Een offline kaart op je iPhone is dan handig, zoals met de app OffMaps 2. Maar die kost €2,99 en we hebben het als Hollander natuurlijk liever gratis. Europe – Offline Map with directU is de oplossing. Met deze app heb je altijd een offline kaart tot je beschikking, zonder dat er een internetverbinding nodig is. De kaart laadt daardoor sneller en je bespaart geld. De app bevat de complete kaart van Europa, dus hou rekening met de forse omvang van 1,3GB.

Alle kaarten zijn gebaseerd op Open Street Map, waarbij je ook op primitieve wijze kunt navigeren: met een pijltje op de kaart die je in de juiste richting wijst, dankzij de TrueNorth-functie van het iPhone-kompas. Je kunt dus van A naar B navigeren als het moet, net als met Google Maps, maar gesproken aanwijzingen krijg je niet. Wel zitten er een aantal andere handige extra’s in de app, zoals een tripcomputer die de snelheid, hoogte, afstand in vogelvlucht en gps-positie weergeeft. Met multi-touch zoom je in op je bestemming, er zit een geavanceerde zoekfunctie in en de app toont hoe lang het nog reizen is naar jouw bestemming. In ruil voor deze gratis app moet je wel tegen een banner voor de betaalde navigatiesoftware iGo aankijken, maar dat is een kleine bijkomstigheid.

Downloaden: Europe – Offline Map (gratis – universeel)

10 reacties op “Europe – Offline Map: offline kaarten bekijken op je iPhone”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Handig!!

 • Handig voor op vakantie :)

 • is er bij deze app ook street view?
  want dan neem ik deze zeker. kan je lekke rde tijd doden door te reizen door alle landen en steden.

 • @faruk:

  Geen street vieuw

  Ik ben hem nu aan het testen, maar ik vind hem vrij sloom als ik google maps gewend ben + grote delen zien op de kaart uit alsof ze op onderwater staan ? :O

 • Offmaps 2 kost geen €2,99 naar 70 cent.

 • Wel handig om te weten: deze gratis app maakt gebruik van de kaarten van Open Street Map. Hoe dat tegenwoordig met hun kaartmateriaal zit weet ik niet maar ze waren voorheen minder gedetailleerd dan Google Maps. Wel handig om even goed naar te kijken. De kaarten van OSM worden trouwens door de community continu geupdate (je kunt er zelf ook aan bijdragen).

 • Die neem ik even mee! Handig straks in Italie! :)

 • De iphone weer…
  2,8 gig vrij maar kan weer niet installeren te weinig geheugen
  Elke keer bij navigon update zelfde gedoe

 • Hmmm… is dit een kaart met de voorspelling voor het jaar 2050 ofzo ? De Noordzee komt bijna tot aan Brussel, Oost-Vlaanderen is bijna volledig van de kaart geveegd en West-Vlaanderen heb je zo nog enkele eilanden.

  En dit zou dan een kaart moeten zijn die te vertrouwen is ?
  Dan ga ik toch liever voor een betalende kaart van 70cent.

 • Ik wacht op iOS5, daar is de kaarten app, met veel mogelijkheden geüpdatet.

  Kan niet wachten, jammer dan ik nog geen Mac heb, zou dan graag apps ontwikkelen. En natuurlijk beta downloaden haha.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties