Nederlander vindt iPhone terug via MobileMe en Facebook

Een 20-jarige iPhone-bezitter uit Koudekerk aan den Rijn heeft zijn gestolen iPhone terug, nadat hij eerst met Find My iPhone de locatie van zijn gestolen iPhone opzocht en daarna op Facebook de dader ontdekte.

iphone diefstalDe politie Hollands-Midden heeft een interessant bericht over een man, die via Facebook zijn iPhone terugvond. De 20-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn raakte in de nacht van donderdag 30 juni op vrijdag 1 juli zijn iPhone kwijt in een café. Het bleek helaas geen prototype van Apple, maar de man was er uiteraard wel aan gehecht. Via Find My iPhone wist hij de locatie van zijn telefoon op te sporen. Toen hij vervolgens ging googlen, kwam hij terecht op de Facebook-pagina van een 18-jarige man uit Boskoop. Die vertelde op Facebook dat hij dezelfde donderdagavond in precies dezelfde horecagelegenheid was geweest en dat zijn telefoon een dag eerder kapot was gegaan.


De gedupeerde man trok zijn conclusies en schakelde de politie in. Die hield de 18-jarige aan, die inderdaad in het bezit bleek van de gestolen iPhone. Hij verklaarde dat hij de iPhone had gevonden en had meegenomen, omdat zijn eigen telefoon kapot was. iPhone is teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaar.

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.