‘Nieuwe iPhone 5 ingewikkeld om te maken’

Bij elkaar opgeteld zou Apple dit jaar maar liefst 40 miljoen iPhone's laten maken verspreid over de twee fabrikanten Foxconn en Pegatron. Toch is een schaarste niet uitgesloten, want de iPhone is moeilijk te maken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Productie volgende iPhone van startDe volgende iPhone die vermoedelijk in september uitkomt, zal dunner en lichter zijn dan de iPhone 4. Dat zeggen personen van de marktonderzoeksinstantie iSuppli Corp. Zij kennen de situatie van binnenuit, aldus Wall Street Journal. Zij sommen op dat de aankomende Apple-telefoon een Qualcomm-chip krijgt, geheugenchips van Samsung zal gebruiken en voorzien wordt van een 8-megapixel camera. De netwerkonderdelen komen tenslotte van het Duitse Infineon Technologies. Het nieuwe toestel zou ‘moeilijk en ingewikkeld’ zijn om te assembleren.

Apple zet flink in op de productie van de nieuwe iPhone en wil dit jaar nog 25 miljoen iPhone’s laten fabriceren bij Foxconn, volgens de bronnen van Wall Street Journal. Gisteren meldden we al dat fabrikant Pegatron Technology opdracht kreeg om 15 miljoen nieuwe iPhone’s te fabriceren. Pegatron was eerder al verantwoordelijk voor de iPhone 4 op het Amerikaanse (inferieure) Verizon CMDA-netwerk, dat minder mogelijkheden biedt dan ons GSM-netwerk. Volgens herhalende berichten wordt de nieuwe iPhone uitgerust met een chip die het GSM-netwerk en CDMA-netwerk beide aankan. Dat kan goed de Qualcomm-chip zijn die iSuppli aanhaalt. Als beide geruchten waar zijn, zou dit betekenen dat er maar liefst 40 miljoen nieuwe iPhone’s worden geproduceerd dit jaar.

In augustus worden er alvast een ‘paar miljoen’ exemplaren gemaakt, zou een order naar producent Foxconn bevestigen. Schaarste bij de lancering lijkt dan ook niet uitgesloten als de iPhone 5 dit najaar uitkomt. De productie zal aanvankelijk traag op gang komen omdat de nieuwe iPhone moeilijk is om te assembleren. Dat is geheel in lijn met de interessante kijk in de keuken van Apple die we gisteren publiceerde.

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.